Gündemde Bugün-6 Nisan 2018 Cuma

TÜRKİYE

-Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Philips Ceo’su Frans Van Houten’i Kabul edecek ve AK Parti Genel Merkezi'nde Partisinin MKYK Toplantısına başkanlık edecek. (Saat:15.00-16.00)

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Başbakan Binali Yıldırım, Moğalistan'daki Resmi görüşmelerine devam edecek.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde Parti Meclisi Toplantısına başkanlık edecek. (Saat:14.00)

BAKAN AĞBAL İSTANBUL'DA

-Maliye Bakanı Naci Ağbal, Marmara Üniversitesi Rektörlük Binası'nda ,“Türkiye 14.Vergi Kongresi, Ekonomik Büyüme Gelir Dağılımı ve Vergi Politikaları” kongresine katılacak ve bir konuşma yapacak. (Saat:09.30)

BAKAN EROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA

-Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sandıklı Belediyesi Önünde DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım Merasimi ve Sandıklı Doğalgaz Hattının Açılış Merasimine katılacak ve Şehit Uzman. J. III. Kad. Çvş. İbrahim ÇETİN’İN Ailesine Taziye Ziyaretinde bulunacak. (Saat:14.30-15.30)
 

TBMM KOMİSYON TOPLANTILARI

-Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu’na Adalet Bakanı Abdulhamit Gül katılacak. (10.00)

-Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu’na Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ katılacak. (15.00)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-TBMM'de CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.30-11.00-11.30-12.00-12.30-13.00-13.30)

EKONOMİ

-Hazine Müsteşarlığı, Mart ayı Hazine Nakit Gerçekleşmelirini açıklayacak. (Saat:17.30) 

-İş dünyasının inovasyon konusundaki yaklaşımını mercek altına alan ve General Electric (GE) tarafından gerçekleştirilen GE Küresel İnovasyon Barometresi Araştırması sonuçları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve General Electric işbirliğinde,  TOBB Sosyal Tesisleri’nde düzenlenecek toplantıda kanaat önderleriyle paylaşılacak. (Saat:10.30)

-Her yıl Davos Zirvesi öncesinde açıklanan “Dünya Ekonomi Forumu 2018 Yılı Küresel Riskler Raporu”, TÜSİAD ve Marsh iş birliğiyle Intercontinental İstanbul’da yapılacak etkinlikte kamuoyuyla paylaşılacak. (Saat:08.30)
 

DÜNYA-DİPLOMASİ

-ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından gelişmeler izleniyor.
-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

GÜNCEL

-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın ülkemizin yanı sıra dünyanın muhtelif yerlerinde ezan sesine hasret kimsenin kalmaması için yürüttüğü projelerin tamamlanması ve yenilerinin gerçekleştirilebilmesi amacıyla başlattığı “BİR TUĞLA DA BENİM OLSUN” yardım kampanyası tanıtım toplantısına katılacak. (Saat:11.00)

SPOR

-Süper Lig'in 28. hafta açılış maçında Medipol Başakşehir ile Evkur Yeni Malatyaspor karşı karşıya gelecek. (Saat:20.00)

-Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 24. hafta açılış maçında Darüşşafaka ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşacak. (Saat:20.00)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.