Öne Çıkanlar türkiye fenerbahçe diyarbakır terörist Hudut mühimmat Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu chp niğde milletvekili ömer fethi gürer bbp boyner

Bilim İnsanları Çin Denizinin Oluşumunu Araştırıyor

Çinli bilim insanlarının önderliğinde Güney Çin Denizi'nin oluşum sürecini ortaya çıkarmayı amaçlayan çalışmalar başladı.

Çin Uluslararası Radyosundan yapılan açıklamaya göre, Çin, ABD, Fransa, İtalya, Norveç, Japonya ve Hindistan gibi ülkelerden 33 bilim insani, Uluslararası Okyanus Kesif Planı 367. Görevi kapsamında, yerkürede deniz ve kara oluşumlarının sırlarını ortaya çıkarmak üzere, dün Hong Kong'da ABD'ne ait bir okyanus sondaj gemisine bindi. Söz konusu keşif çalışması kapsamında, Güney Çin Denizi'nin kuzeyinde 4 nokta seçilerek, 3-4 bin metre derinliğindeki deniz dibinde sondaj yapılacak ve kaya örneklerinin incelenmesi yoluyla Güney Çin Denizi'nin oluşum süreci araştırılacak.  
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.