Öne Çıkanlar ırak pkk fetö TarımGFE spk terörist cumhurbaşkanı erdoğan ICBC) Asena CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Cumhur İttifakı İsrail

TÜBİTAK Azerbaycan'a 12 Metroloji Laboratuvarı Kuracak

Uluslararası laboratuvar kurma projeleriyle metroloji ekosisteminde önemli bir yer edinen TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME) Azerbaycan Metroloji Enstitüsü (AzMI) bünyesinde anahtar teslim 12 metroloji laboratuvarı kuracak.



Can Azerbaycan ile Türkiye’nin iş birliği her alanda olduğu gibi sanayi alanında da artarak devam ediyor. 2023 yılının son günlerinde imzalanan sözleşmeyle yürürlüğe giren proje kapsamında TÜBİTAK UME, Azerbaycan Metroloji Enstitüsü bünyesinde Boyutsal, Dalgaboyu, Elektromanyetik, Empedans, Fotometri, Hacim Yoğunluk ve Viskozite, Kuvvet, Medikal Metroloji, Nem, RF ve Mikrodalga, Sertlik ve Zaman & Frekans alanlarında 12 yeni metroloji laboratuvarının kurulumunu gerçekleştirecek.

Cihaz satın alma süreçlerinin tamamlanma aşamasına geldiği projede Azerbaycan Metroloji Enstitüsü teknik personelinin eğitimlerine de başlandı. Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın metroloji dünyasına entegrasyonunda önemli bir ivme kazandıracak olan projenin 18 ay içinde tamamlanması hedefleniyor.
Ayrıca projenin ikinci fazı kapsamında 15 yeni laboratuvarın daha kurulması planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.