Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi akbank

BTK Siber Yıldız Yarışması Kazananları Belli Oldu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu(BTK) tarafından düzenlenen siber güvenlik yarışması Siber Yıldız “Bayrağı Yakala”nın kazananları belli oldu. Kazanan listesinde olan 15 grup Cumhuriyet altını ile ödüllendirilecek.

BTK tarafından düzenlenen siber savunma yarışması, Siber Yıldız “Bayrağı Yakala”nın sonuçları belli oldu. 20 Ocak’ta yapılan ve 24 saat süren yarışmanın sonuçlarını BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan Twitter hesabından ilan etti. 12 bin 416 bireysel, bin 256 grup katılımı ile gerçekleşen siber güvenlik yarışmasında, katılımcılara 13 soru soruldu. 24 saat içinde karşılaştıkları her soruda bayrağı yakalamaya çalışan yarışmacılarda mezuniyet şartı veya çalışma tecrübesi aranmadı.

BTK’dan yapılan açıklamaya göre, yarışmaya katılanların bir kısmı, BTK bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nde (USOM), bir kısmı da kamudaki siber güvenlik alanlarına yönlendirilerek istihdam edilecek. Katılımcıların bir kısmına eğitim imkanlarının sunulacağının belirtildiği açıklamada, dereceye girenlere farklı miktarlarda Cumhuriyet altınının da verileceği kaydedildi.

BTK açıklamasında, Siber Yıldız “Bayrağı Yakala” yarışması kazanan 15 Grup, “SaltBae, KırmızıBeyaz, CTZERO, kuzgunlar, HLTYGR, Millİrade, OPBTK, A TAKIMI, WSSAT, ZARAR, POKIEE, !ACEMİ, Melih SARICA, AZARAKS, EINHERJAR” şeklinde sıralandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.