Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk terörist azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye

Facebook, Seçimler Öncesi “Politikacılar ve Devlet Kurumları” Sayfasını Türkçe Olarak Kullanıma Sundu

Facebook bugün, “Politikacılar ve Devlet Kurumları” kaynak sayfasını Türkçe olarak kullanıma sunduğunu duyurdu. Facebook’un seçmenlerle etkileşimde bulunmak ve çevrimiçi topluluk kurmak için nasıl kullanılabileceğiyle ilgili bir rehber niteliğinde olan sayfa, Türkiye’deki politikacılar ve devlet kurumları için yardımcı bir kaynak olma amacı taşıyor.


Dünyanın dört bir yanındaki seçimleri korumak için çalışmalarına devam eden Facebook, insanların sesi olarak onların önem verdikleri konular etrafında topluluklar oluşturabilmelerine yardımcı olmak istiyor. Seçmenleri bilinçlendirmek ve onların devlet kurumlarında kendilerini temsil eden kişileri bulmalarına, takip etmelerine ve onlarla bağlantı kurmalarına yardımcı olmak adına gerekli araçları sunmanın misyonu olduğuna olduğuna inanan Facebook, ayrıca seçilmiş temsilcilere, adaylara ve devlet kurumlarına topluluklarıyla etkileşimde bulunmaları için gerek duydukları araçları sunmaya da önem veriyor.


“Politikacılar ve Devlet Kurumları” sayfası, seçilmiş temsilcilere, devlet kurumlarına, seçim kampanyası yürüten kuruluşlara ve politikaya yeni atılmış kişilere en iyi uygulamalar ve Facebook araçlarını ve ürünlerini hedef kitleleriyle bağlantı kurmak için nasıl kullanabilecekleriyle ilgili değerli bilgiler sunarken, aynı zamanda sayfa güvenliği ve emniyetiyle ilgili önemli ipuçları ve cevaplar da paylaşıyor.


Sayfada ayrıca Facebook’un sahte hesaplara karşı aldığı önlemler, reklamları daha şeffaf hale getirme, asılsız haberlerin yayılmasını engelleme, yabancı müdahaleleri sürekli olarak izleme ve seçmenleri bilinçlenmeleri konusunda teşvik etme gibi Facebook’un platformunda seçimler öncesi seçim bütünlüğünü korumaya yönelik attığı adımlarla ilgili bilgiler de yer alıyor.


Facebook’un Türkiye’deki seçim bütünlüğünü korumaya yönelik yaptığı çalışmalardan bahseden Facebook Türkiye Kamu Politikaları Müdürü Çağatay Pekyörür, konuyla ilgili şöyle konuştu:


“Siyasi sayfalar için platformda gösterilecek sayfa güvenliği ve emniyetiyle ilgili bir hatırlatmanın yanı sıra, Facebook ayrıca 31 Mart günü Türkiye’deki insanları bu demokratik sürece dahil olmaları için teşvik etmek adına bir “Seçim Hatırlatması” gösterecek. Seçim günü Facebook’a giriş yapan kişiler, Haber Kaynaklarının en üstünde oy vermelerini hatırlatan bir mesaj görecek. İnsanlar ayrıca kime oy verdikleri bilgisini girmeden, Facebook arkadaşlarına seçimde oy kullandıklarını da duyurabilecek.”

Anahtar Kelimeler:
Facebook
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.