Firmalar İncelik Uğruna Kulaklık Girişinden Vazgeçiyor

Teknoloji devleri ürettikleri akıllı cihazlarda görsel anlamda incelik sağlamak için  kulaklık girişlerini kaldırma eğiliminde.

Teknoloji devi Apple ise ilk adımı atmayı ciddi şekilde düşünmeye başladı. Intel,  mobil cihazlarda 3.5 mm'lik ses girişlerini kaldırmak için genişletilmiş bir USB-C audio desteği kullanmalarını teknoloji şirketlerine tavsiye ediyor.

Bu yeni sistemin ayrıca tıpkı Apple'ın Lightning audio'sunda olduğu gibi dijital ses kalitesini de arttırması, akıllı kulaklık ve hoparlör kullanımını da teşvik etmesi bekleniyor.

Intel, bu radikal kararın hemen olmasının zor olduğunu söylesede bahsi geçen teknolojinin arkasında durmaya devam ediyor. Ayrıca İntel'in tavsiye ettiği teknoloji sayesinde akıllı cihazlarda adaptörler üzerinden analog ses desteği de mevcut olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.