Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi AİLE

Trafik Tıkanıklığını Azaltan Akıllı Telefon Sistemi

Çin'in önde gelen yol haritası sunucusu Amap, toplu ulaşımda trafik tıkanıklığını azaltarak akışı rahatlatmak için akıllı bir sistem sunmak üzere Alibaba Cloud ile ortak çalışma başlattı. 


 
City Brain & Smart Transportation (Kent Beyni & Akıllı Ulaşım) sistemi, toplu ulaşım analizini ve kumanda etkinliğini geliştirme amacıyla Amap'ın geniş veri havuzunu ve Alibaba Cloud'ın bulut bilişim teknolojilerini kullanacak.  
 
Bu sistemin kamu ulaşımı versiyonu, ilk olarak, aralarında Pekin ve Şanghay'ın da bulunduğu 50 kentte uygulamaya konacak. Amap'ın Başkan Vekili Dong Zhenning'e göre sistem, kullanıcılarına her bir yolculuk başına %10'luk bir süre tasarrufu sağlayacak. 
 
Dong sistemin tüm taşıma endüstrisine de, analiz ve uygulama olarak, açık olduğunu söyledi.  
 
2002 yılında kurulmuş olan Amap'ın 700 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Şimdiye değin akıllı taşıma sistemi geliştirmek için 150'yi aşkın sayıda kentle birlikte çalışan Amap, resmi kuruluşlarla da ortaklıklar oluşturmuştur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.