Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri 2019 Yılı Aday Gösterme Süreci Başladı

TÜBA’nın bilim insanlarını teşvik ve takdir misyonu kapsamında ihdas ettiği Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri’ne 2019 yılı için başlayan aday gösterme süreci 7 Mayıs 2019’a kadar devam edecek.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: TÜBA’nın bilimsel başarıları ödüllendirme ve Türkiye’nin uluslararası bilimsel ilişkilerini geliştirme görevi kapsamında 2015 yılında başlattığımız ödül programı, ülkemizde ve dünya akademiler camiasında oldukça ilgi gördü. Akademi Ödülleri’miz, TÜBA üyeleri, üniversite rektörlükleri, dünya bilim akademileri, uluslararası akademik kuruluşlar ve TÜBA’ca davet edilen diğer kişi ve kurumlarca aday gösterilen bilim insanları arasından seçilenlere veriliyor. Her yıl üç alanda birer ödül veriyoruz. Ödüller, diğer TÜBA Ödülleri’yle birlikte Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen törenle sahiplerine tevdi ediliyor. Ödüllere, bu yıl ulusal ve uluslararası akademi ve üniversite camiasından daha fazla ilgi bekliyor, ilgi ve destekleri için ulusal ve uluslararası bilim dünyasına ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.2019 yılı TÜBA Akademi Ödülleri için aday gösterme süreci 7 Mayıs 2019’a kadar devam edecek.”

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle, TÜBA-GEBİP ve TESEP ödülleriyle birlikte, sahiplerine tevcih edilen “TÜBA Akademi Ödülleri” bütün bilim insanlarına açık ve her yıl Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sağlık ve Yaşam Bilimleri ve Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere üç kategoride aday gösterilenlere her kategoride bir ödül olarak veriliyor. TÜBA 2018 Akademi Ödüllerini, Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde Macaristan Bilimler Akademisi Üyesi Bold Luvsandorj ve Bükreş Üniversitesi Öğretim Üyesi Viorel Panaite; Sağlık ve Yaşam Bilimleri kategorisinde Minnesota Üniversitesi Öğretim Üyesi Fatih Mehmet Uçkun; Fen ve Mühendislik Bilimleri kategorisinde Singapur NanoBio Laboratuvarından Jackie Y. Ying kazandı.

Aday gösterilen bilim insanlarının çalışmaları ve katkıları, üç ödül alanında oluşturulan TÜBA Ödül Komitelerince yerli ve yabancı hakem görüşleri alınarak değerlendirilecek ve ardından Komitelerin önerileri Akademi Konseyi’ne sunulacak ve ödül sahipleri Akademi Konseyi tarafından belirlenecek. Akademi Ödülü Madalyası, Akademi Ödülü Beratı ve takribi 30.000 USD tutarındaki parasal mükâfattan oluşan ödüller, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek olan törenle sahiplerine tevcih edilecek.

İlgili alanda özgün, öncü ve çığır açıcı çalışmaları olan bilim insanlarına tevcih edilen ödüllerden bir tanesi, her yıl üç alan arasında dönüşümlü olarak, yalnızca Türkiye’de veya Türkiye bağlantılı çalışan bilim insanlarına veriliyor. 2019 yılında, TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri’nin Türkiye bağlantılı ödülü “Sağlık ve Yaşam Bilimleri” kategorilerinde verilecek.

TÜBA üyeleri, Türkiye’deki üniversite rektörlükleri, TÜBA’nın ilişkili olduğu bilim akademileri ve uluslararası akademiler arası kuruluşlar ve davet edilen diğer bilim kuruluşları ve bilim insanları tarafından aday gösterilebilen Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri’ne TÜBA üyeleri ve çalışanları ile değerlendirme süreçlerinde yer alan bilim insanları aday gösterilemiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.