Öne Çıkanlar çin tbmm gündem chp palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Üniversiteler Patent Yarışması Başvuruları Başladı

Türk Patent ve Marka Kurumu’nun üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği 1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı.

Patentle Türkiye sloganı ile başlayacak olan yarışma, üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması, üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgilerle donatılması ve öğrencilerin ülkemizin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesini amaçlamaktadır.

AMAÇ ve FAYDA

Üniversitelerimizde üretilen teknik bilginin patente dönüştürülerek ülke ekonomisinin ve teknolojisinin gelişmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır

Yarışma sürecince, üniversite öğrencilerinin, oluşturulacak olan internet sitesi üzerinden çok daha kolay bir şekilde ve ücretsiz olarak online patent başvurusu yapmaları sağlanacaktır.

ÖDÜLLER

  • Birinciye 30 bin TL, ikinciye 20 bin TL, üçüncüye 10 bin TL Para Ödülü
  • İlk 6’ya Uluslararası Buluş Fuarlarına katılım imkanı
  • İlk 10’a giren adaylara çeşitli ödüller (dizüstü bilgisayar, tablet vs.)

Yarışma takvimi:

  • Tanıtım Toplantısı (29 Eylül2017)
  • Başvuruların Alınması (15 Ekim 2017 - 31 Aralık 2017)
  • Değerlendirme (1 Ocak - Mart 2018)
  • Ödül Töreni (Nisan 2018)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.