Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook Kara Harp Okulu emniyet 31 Mart yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri 30 Mart 2024 Pazar Gündemi 30 Mart 2024 Pazar Gündem Özeti 31 Mart 2024 Pazar Gündemi 30 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti 30 Mart 2024 Gündem Özeti

Alman Medyasına Göre, "Suriye Savaşının Yeni Cephesi Türkiye"

Türkiye’nin bir hafta içinde iki büyük terör saldırısına hedef olmasının, yurt dışındaki yankıları sürüyor.  Deutsche Welle Türkçe, “Türkiye, bir hafta içinde ikinci büyük canlı bomba eylemi ile sarsıldı” derken, uzmanların “Suriye iç savaşı, ardı ardına PKK ve IŞİD saldırılarına hedef olan Türkiye'ye sıçramış durumda” gibi görüşlerini yansıttı.

Deutsche Welle, “Türkiye son bir haftada önce İstanbul Beşiktaş'ta sonra da Kayseri'de gerçekleştirilen canlı bomba eylemleri ile sarsıldı. Her iki eylemde de hedef olarak şehir merkezlerindeki polis ve askeri birimler seçildi. İstanbul eylemini üstlenen ve PKK'ya yakınlığı ile bilinen TAK'ın Kayseri bombalamasının da faili olduğu ihtimali güç kazanmış durumda” dedi.

“Peki neden Türkiye, ardı ardına gerçekleştirilen bombalı saldırıların hedefi oluyor? Saldırılarla ne amaçlanıyor?” sorusuna yanıt aranan haberde, DW Türkçe‘ye konuşan uzmanlara göre, TSK operasyonları ile büyük darbe yiyen PKK, kent merkezlerindeki terör eylemleriyle gövde gösterisi yapmaya çalışıyor. Öte yandan uzmanlar, Kayseri'deki saldırıda El Bab'da IŞİD'e karşı, Güneydoğu'da PKK'ya karşı savaşan Komando ve Hava İndirme Tugayı'nın hedef alınması ile iki örgütün bu saldırıda işbirliği yapmış olabileceği ihtimaline dikkat çekiyor” denildi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.