Öne Çıkanlar Covid19 bugünün gündem başlıkları çin binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vodafone merkez bankası Afrin

Setur, Tatil Severlerin Ramazan Bayramı Tercihlerini Açıkladı

Koç Topluluğu şirketlerinden Setur, Ramazan Bayramı tatil trendlerini paylaştı. Bayram tatilini seyahat ederek değerlendirenlerin yurt içi adresleri Akdeniz, Ege ve Kıbrıs sahilleri ile İstanbul’a yakın bölgeler olurken; yurt dışı tatillerde Avrupa ve Mısır en çok tercih edilen destinasyonlar olarak ön plana çıktı.

Seyahatin önündeki engelleri kaldırarak hayatları zenginleştiren Setur, seyahat severlerin Ramazan Bayramı tatilindeki tercihlerini paylaştı. Bu yıl eğitim öğretim sezonunun ara tatili ile de denk gelmesi sebebiyle yoğun hareketlilik yaşanan Ramazan Bayramı dönemini tatil fırsatı olarak kullananların yurt içinde öne çıkan tercihleri; Akdeniz’de Belek-Side-Kemer, Ege’de Bodrum-Fethiye-Marmaris ve Kıbrıs kıyısındaki oteller ile Sapanca, Abant, Bolu, Afyon gibi İstanbul’a yakın bölgeler oldu.

Setur’un tatil severlere sunduğu çok özel erken rezervasyon kampanyaları ile uygun fiyatlara planlama yapılabilmesi ve hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile deniz kıyısı bölgelerdeki satışlarda yüksek bir artış yaşandı. Tatil otelleri ve Kıbrıs otellerinde geçtiğimiz yıla göre ciddi bir artış kaydedildi.

Yurt dışı tatillerde rota Mısır’a kırıldı

 

Setur, yurt dışı tatili tercih edenlere ise 150 farklı tur seçeneği sundu. Tercih edilen destinasyonlarda yine Avrupa seyahatleri ön plana çıktı. Balkanlar, İtalya, Benelüks ve İspanya turları tatil severlerin Avrupa’da en çok tercih ettiği rotalar oldu. Asya’da Dubai, Tayland, Bali ve Japonya en yüksek talebi görürken en büyük talep artışı ise Afrika’da Mısır özelinde oldu. Tatilin ilkbahara denk gelmesi ile özellikle Sharm ve Hurgada bölgeleri tatil severlerin gözdesi konumuna geldi. Yurt dışı gemi turlarında ise Akdeniz bölgesi ve  Yunan adaları tatil severler tarafından tercih edildi. Akdeniz cruise severler için en çok tercih edilen bölge olurken; turlar %100 doluluğa ulaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.