Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 7 Aralık 2023 Gündem Özeti 8 Aralık 2022 Gündem Özeti Batı Virginia eyaleti

Bağdat, İran Yanlısı Milislerin Elindeki ABD Silahlarına El Koyacak

Irak hükümetinin, Washington ile ilişkileri bozmamak için İran yanlısı Şii Haşdi Şabi milislerinin ellerindeki ABD yapımı silahları almaya karar verdiği öne sürülüyor.

Londra merkezli  Al Hayat gazetesi, Irak hükümetinin Haşdi Şabi milislerinin  ellerindeki ABD yapımı silahları almaya karar verdiğini belirtirken Irak hükümetinin  örgüt savaşçılarının  söz konusu silahları Suriye toprakları içindeki çatışmalarda kullanmalarından ve bunun Irak’ın ABD ile yaptığı anlaşmalara ağır bir darbe indirmesinden korktuğunu yazdı.

İraqi News’a göre,  kararın ABD’den Irak hükümetine sağlanan ileri teknoloji ürünü M-1 tanklardan en az dokuzunun Haşbi Şabi’nin ele geçtiği haberleri üzerine alındığını belirten gazete, söz konusu tankların ABD’nin Kürt müttefiklerine karşı kullandığı haberlerine dikkat çekerek ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) hala Haşdi Şabi’nin ellerinde bulunan M-1 tankalarına el koyması için Irak hükümetine  baskı yaptığı duyumlarına yer verdi.

Bu bağlamda ABD’deki Daily Beast sitesine konuşan ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun bir sözcüsünün “ABD tarafından sağlanan savunma malzemesinin tümünün yönelik olduğu tarafın elinde olmadığının farkındayız” dediği belirtiliyor.

Sitede, Haşdi Şabi’nin “geçen Ekim ayında Irak’ın tartışmalı Kerkük kentinde yaşanan olaylar sırasında Kürt Peşmerge güçlerine karşı en az bir adet M-1 tankı konuşlandırdığını” yazdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.