Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

BBC News: ABD, Türkiye'yi Daha Çok Ekonomik Yaptırımla Tehdit Etti

Washington ile Ankara arasındaki kriz, AB medyasınca da çok yakından izleniyor. Trump yönetiminden Türkiye'ye yönelik yeni tehditleri haberleştiren BBC News, “ABD, tutuklu Amerikalı pastörü serbest bırakmaması durumunda Türkiye’yi daha çok ekonomik yaptırımları uygulamakta tehdit etti” diyor.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, “ABD, pastör serbest bırakılmazsa Türkiye’ye karşı daha çok eylem getirmekle tehdit etti” başlığı ile verdiği haberde, Brunson’un yasa dışı siyasi gruplarla bağlatıları iddiası ile iki yıla yakın bir süre Türkiye’de tutuklu olduğunu belirterek, “anlaşmazlık nedeniyle iki NATO müttefikinin karşılıklı olarak ürünlerine tarifeleri empoze ettiğini” kaydediyor.

Bu gelişmenin Türk lirasındaki krizi kötüleştirdiğini, bunun da diğer yükselen piyasalarda geniş çaptaki satışlara yol açarak küresel kriz korkuları tetiklediğini ifade eden BBC, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’yi hedef alan son twitter mesajına dikkat çekti.

BBC, Brunson meselesinin iki ülkeyi ayrıştıran konulardan sadece biri olduğunu kaydederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın New York Times gazetesindeki makalesinde yer verdiği ABD’nin politikasını değiştirmemesi durumunda Türkiye’nin “yeni dost ve müttefikler arayışına gireceği” uyarısını da yansıtıyor.

Bu çerçevede Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’ın Salı günü Ankara’ya yaptığı ziyaret sırasında ABD’nin yaptırımları “meşru olmayan bir politika” olarak niteleyerek eleştirdiğine dikkat çekilen haberde, “Bu garip bir üçgen çünkü Türkiye bir NATO üyesi. Rusya ise NATO’nun birinci nolu tehdidi ve teşkilat, saldırılan herhangi bir üyeyi savunmakla yükümlü” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.