Bir Yılda 32 Binden Fazla Türk AB Vatandaşı Oldu

Avrupa Birliği ülkelerinin 2016'da yaklaşık bir milyon kişiye vatandaşlık verdiği, bu kişilerden 32 bin 800’ünün Türk olduğu belirlendi.

AB istatistik kurumu Eurostat tarafından yayınlan verilere göre,  2016 yılında AB ülkelerinin vatandaşlığına geçen  995 bin kişi arasında ilk sıralarda Faslılar (101 bin 300), Arnavutlar (67 bin 500), Hindiler (41 bin 700) ve Pakistanlılar (32 bin 900) oldu.

Verilere göre, Türk vatandaşları ise beşinci sırada yer alıyor.  DW Türkçe’nin yansıttığı verilere göre, söz konusu yılda AB ülkelerinin vatandaşlığa alınan  32 bin 800 Türkün büyük kısmı Alman vatandaşı oldu.

Eurostat verilerine göre, Türklerin yüzde 50’ye yakın bir bölümü Alman vatandaşı olurken, yaklaşık yüzde 18'i Fransa, yüzde 9'a yakını da Hollanda vatandaşlığına geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.