Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kara Harp Okulu emniyet cumhurbaşkanı 31 Mart yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri 30 Mart 2024 Pazar Gündemi

Çin Ve Almanya, İklim Değişikliği Ve Afrika İlişkileri Konusunda İş Birliği Yapacak

Resmi görüşmeler için Çin’de bulunan Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, ikili ve uluslararası ilişkileri geliştirme konusundaki çalışmaları artırma kararı aldı. Xi, tek taraflılık ve korumacılıkla birlikte mücadele etme çağrısı yaparken Merkel de Çin’in AB ile ilişkilerini geliştirme konusunda Almanya olarak yapıcı bir rol üstleneceklerini söyledi. İki lider, iklim değişikliğiyle mücadele ve Afrika’da ortak çalışmalar konusunda anlaşmaya vardı.


 
İki günlük Çin ziyaretini sürdüren Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile bir araya geldi. İki lider görüşmesinde Çin-Almanya ilişkilerini geliştirmenin yanı sıra yeni iş birlikleri üzerinde de görüş alışverişinde bulundu.

Xi Jinping, cuma günü gerçekleşen görüşmede Çin’in dünyaya açılımını genişletme taahhüdünü yerine getireceğini belirterek bu açılımın imalat endüstrisinden finansman ve hizmet sektörüne doğru genişlediğini söyledi.
 
Xi, Almanya ile otomobil endüstrisindeki ikili iş birliğinin kazan-kazan stratejisine iyi bir örnek olduğunu belirterek otomatik sürüş, yeni enerji araçları, yapay zeka, dijitalleşme ve 5G gibi gelişmekte olan alanlarda iş birliğinin artırılması yönünde çağrıda bulundu.
 
Xi, yükselen korumacılıkla mücadele çağrısı yaptı
 
Dünyanın tek taraflılığın ve korumacılığın yükselişiyle karşı karşıya kaldığını belirten Xi, Çin ve Almanya’nın stratejik iletişimi ve koordinasyonu sürdürmesinin önemini vurgulayarak iki ülkenin küresel güçlüklerle ortaklaşa mücadele etmesi gerektiğine vurgu yaptı.
 
Görüşmenin ardından bir konuşma yapan Angela Merkel de Çin’in arka arkaya üç yıldır Almanya'nın en büyük ticaret ortağı olduğunu, iki ülkenin 1972’de diplomatik bağlar kurmasından bu yana ikili ilişkilerin sağlamlık kazandığını belirtti. Almanya’nın uluslararası ilişkilerde iletişimi ve koordinasyonu geliştirmeye istekli olduğunu belirten Merkel, Almanya’nın Çin-AB ilişkilerini geliştirmede yapıcı bir rol oynamaya hazır olduğunu belirtti.
 
İki liderin görüşme sonrasında iklim değişikliği ve Afrika ile iş birliğinde işbirliğini ilerletme konusunda anlaştığı bilgisi verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.