Öne Çıkanlar palandöken Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi çin

Dışişleri’nden ABD’nin UNRWA Açıklamasına Tepki

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mülteciler için Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) finansmanına yaptığı katkılara son vereceği yönündeki açıklaması üzerine “Türkiye, Ajansa mali desteğin arttırılmasına yönelik uluslararası çabalara katkıda bulunmaya devam edecek, kendi desteğini de arttıracaktır” dedi.

Dışişleri Bakanlığı, BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mülteciler için Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, ABD’nin Ajans’ın finansmanına yaptığı katkılara son vereceği yönündeki açıklamasının ve İsrail’in UNRWA’nın mülteci sorununun kaynağı olduğu ve ortadan kaldırılması gerektiği şeklindeki beyanının kaygı verici nitelikte olduğu bildirildi.

Yaklaşık 1 milyon Filistinli mültecinin UNRWA’nın acil gıda yardımına muhtaç durumda yaşamlarını sürdürdüğünü belirten Bakanlık, “Halihazırda mali bir darboğaz içinde bulunan UNRWA’nın bütçesinde daha fazla kısıtlamaya gidilmesinin, beş milyonun üstünde Filistinli’nin yaşamlarını olumsuz yönde etkilemenin yanısıra, iki devletli siyasi çözüm çabalarına ve bölgesel istikrara da zarar vereceği açıktır” ifadelerini kullandı. Bakanlık, Konunun siyasi mülahazalardan arındırılarak, insani çerçevede değerlendirilmesi ve Filistin halkının hayatı için büyük önem taşıyan UNRWA’ya uluslararası mali desteğin kesintisiz olarak sürdürülmesi önemli olduğunu vurgulayarak, “UNRWA içinde halihazırda yürütmekte olduğu Danışma Komisyonu Başkan Yardımcılığı ve 2018 Temmuz ayından itibaren üstleneceği Başkanlığı çerçevesinde Türkiye, Ajansa mali desteğin arttırılmasına yönelik uluslararası çabalara katkıda bulunmaya devam edecek, kendi desteğini de arttıracaktır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
AbdDışişleriUnrwa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.