Esad’a Saldırı İsteyen ABD’li Diplomatlara Rusya’dan Tepki

Esad yönetimini destekleyen Rusya, ABD’de 51 diplomatın, ABD askeri güçlerinin Şam rejimine karşı harekât yapma çağrısı bulunmasına tepki gösterdi.
Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Dışişleri Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, çağrıyı “kötü tavsiye” olarak değerlendirdi. Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova ise, “Irakta yapılan eski hataların tekrarlanmamasını” temenni etti.

Rus medyasına göre,  Şam yönetimine saldırı isteyen ABD’li 51 diplomata Rusya’dan tepki gösteren Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Suriye krizinin “yalnızca siyasi yöntemlerle” çözülebileceğini vurguladı ve “Umarım, ABD ve tüm yasadışı koalisyonlar Irak'ta yaptığı eski hataları tekrarlanmaz” dedi.

Bir cevap da Aleksey Puşkov’dan geldi. Twitter üzerinden açıklama yapan Puşkov, “Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a saldırmak, ABD diplomasisinin bozguna uğradığı anlamına gelir, siyasal zayıflığın işareti olur ve IŞİD ile El Nusra'ya yardımcı olur” diyerek çağrıyı “kötü tavsiye” olarak nitelendirdi.
 

Anahtar Kelimeler:
RusyaAbdSaldırıEsadTepki
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.