Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 7 Aralık 2023 Gündem Özeti 6 Ağustos 2022 Gündemi 4 Ağustos 2022 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 4 Milyon TLlik Büyük İkramiye Tam Bilete Çıktı

Gösterilerle Çalkalanan İran, ABD Ve Arabistan’a Çattı

İran’ın çeşitli kentlerinde son günlerde gerçekleşen protesto gösterileri konusunda bazı ülkelerin takındığı tutum, Tahran’ı kızdırdı. İran Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Sözcüsü Nakavi Hüseyni, İran’daki gösterilerle ilgili ABD ve Suudi Arabistan’ı sert dille eleştirdi.   

Protesto gösterilerine ilişkin olarak Mehr Haber Ajansına konuşan Hüseyni, “Düşmanlar, halkımızın doğal taleplerini kötüye kullanmak istiyorlar” ifadesini kullandı.

Hüseyni, “Halkımızın bazı ekonomik sorunlarla baş başa kaldığı ve hükümetin geçen 5 yıl içinde ekonomik durgunluğu çözemediği ve hayat şartlarının pahalı olduğu bir gerçektir. Fakat bu itirazlar 40 yıl boyunca farklı yöntemlerle İslam İnkılabı’na karşı komplolar kurmaya çalışan fitneciler için bir fırsat olmamalıdır” dedikten sonra şöyle devam etti:

“ABD Başkanı Trump, iki ay önce BM’de yaptığı konuşmada İran milletini terörist olarak nitelendirdi. Şimdi ne olmuş da İran halkı için endişeleniyor ve bu olayları destekliyor? Son gelişmeler ve ekonomik sloganların siyasi çıkarlara yem olmasına izim vermemeliyiz.”

Bunun ardından  Suudi Arabistan’ın İran’daki gösterilere verdiği “desteğe” işaret eden Nakavi Hüseyni, “Suudi rejimi bir kabileci devlettir. Demokrasi, oy sandığı ve seçimin ne demek olduğunu bilmeyen Suudiler şimdi İran milletinin hakkını savunyor. Oysa ki onlar uzun süreir Yemen halkını katliam etmekten vazgeçmiyor” diyerek ağır eleştirilerde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.