Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi öğrenci cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 7 Aralık 2023 Gündem Özeti 8 Aralık 2022 Gündem Özeti

Independent'ten PKK iddiası: Kuzey Iraklı Kürt gençler PKK'ya katılıyor

LONDRA(ANKA) – Türkiye’de terör olayları tırmanırken İngiliz basını, giderek artan sayıda Iraklı Kürdün, ateşkesin bozulmasına ve Türk uçaklarının Kuzey Irak'taki hava operasyonlarına rağmen PKK'ya katılmaya başladığını iddia etti. 

İndependent gazetesi, Kerkük mahreçli haberinde özetle PKK’nın Türkiye'nin yanı sıra ABD ve AB tarafından terör örgütü olarak kabul edildiğine dikkat çekerek, “Ancak Kürt gençler, IŞİD'le savaşında PKK'ya katılmak istediklerini söylüyor. Bu bir ölçüde yarı özerk Kürdistan bölgesinde hükümetlerinin başarısızlığından kaynaklanıyor. Türk güçlerinin saldırısına uğrama riski Kürt gençleri caydırmamış görünüyor” diye yazıyor.

“Türkiye Kürtlerin iznini almadan 2011'den bu yana ilk kez Kuzey Irak'a 'kısa süreli' bir operasyon için kara birliklerini gönderdi” diyen gazete, Özel Kuvvetler'e bağlı iki taburun Pazar günü (Dağlıca'da) 16 askerin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıları bulmak için sıcak takip kapsamında Irak'a geçtiğini söylüyor.

Gazete, BBCTürkçe tarafından yansıtılan haberinde Kuzey Irak’taki Kürt Bölgesinde yaşanan mali krize vurgu yaparken de  Kuzey Irak'taki demokratik ilerlemenin, yolsuzluk ve adam kayırmacılık nedeniyle sekteye uğradığını anlattıktan sonra Facebook, akıllı telefonlar ve Amerikan filmleriyle büyüyen Kürt gençlerin, zayıf altyapı ve düzenli hale gelen elektrik kesintilerinden bunaldığını söylüyor ve Kuzey Irak’tan PKK’ya katılımların çok arttığı iddiasına yer veriyor.

-“PEŞMERGE BAKANLIĞI PKK’YA KATILIMLARDAN KAYGI DUYUYOR”-

Öte yandan gazete, haberinde "Kerkük'teki güvenlik yetkilileri, buradan PKK'ya kaç kişinin katıldığı konusunda ellerinde bir rakam olmadığını söylüyor. Peşmerge'den sorumlu bakanın danışmanı Dr. Said Kakei, bakanlığın PKK'ya katılımlardan 'kaygı duyduğunu’ ancak insanların istediği örgüte katılmakta özgür olduklarını' söyledi” da diye yazıyor. (ANKA)

(CN/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.