Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

Irak Cumhurbaşkanı Masum, Diyalog İstedi

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Irak Kürt Bölgesi’nde bugün yapılan bağımsızlık referandumuna ilişkin taraflar arasında diyalog istedi.

Kürt kökenli Fuat Masum, referandum ile ilgili yaptığı açıklamada, taraflar arası diyalogun sürmesi için çaba içerisinde olduklarını ifade etti. Masum, Bağdat ve Erbil’den gerginliğe yol açabilecek tutumlardan uzak durulması çağrısında da bulundu.

EL İBADİ SERT ÇIKIYOR

Buna karşın Irak Başbakanı Haydar El İbadi ise “anayasaya aykırı” olarak niteledikleri referandumu tanımayacaklarını ifade ediyor. Irak Başbakanlığından da dün geç saatlerde sert bir açıklama gelmişti. İraqi News’a göre, Başbakanlık basın bürosunca yapılan açıklamada, Erbil’den havaalanları ve sınır kapılarının kontrolünü teslim etmesi istendi.  

Başbakanlık ayrıca yabancı ülkelere, Kürt Bölgesi ile tüm petrol işlemlerini durdurmaları, havaalanları ve sınır kapılarına ilişkin olarak da merkezi hükümetle temas kurmaları çağrısı yaptı. Açıklamada ayrıca Bağdat’ın referandum konusunda görüşmeler yapmayacağı tekrarlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.