Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

İspanya Hükümeti'nden Venezuela’daki Durumla İlgili Açıklama

Geçtiğimiz 30 Nisan Salı günü saat 19.00 dolaylarında, Venezuela muhalefet lideri Leopoldo López, eşi Lilian Tintori ve küçük kızı Federica ile birlikte Venezuela'daki İspanya Büyükelçisinin resmi ikametgahına alınmayı talep etmiştir. İspanya Hükümeti bu talebe olumlu cevap vermiştir ve o zamandan beri diplomatik alanda misafir olarak bulunmaktadırlar. Leopoldo López, İspanya Hükümeti'nden sığınma talebinde bulunmamıştır.

Büyükelçi'nin resmi ikametgahı da dahil olmak üzere, Büyükelçilik binaları, evrensel olarak kabul edilmiş ve saygı duyulan yürürlükteki uluslararası hukuk kuralları uyarınca dokunulmazlık ve masuniyete sahiptir. Bu nedenle, diplomatik merkezin ait olduğu Hükümetin önceden yetkisine sahip olmayan hiçbir kişi veya yetkili binalara giremez.

Bugün, Venezuela adli makamları tarafından Leopoldo López'le ilgili bir tutuklama emri çıkarılmıştır. Ülkenin tüm kesimleriyle diyalog ve iletişim kanallarını sürdürmeye dayanan İspanya’nın Venezuela politikasına paralel olarak, Venezuela’daki İspanya Büyükelçisi bugün Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza ile görüşerek, durumu değerlendirme fırsatı bulmuştur.

İspanya Hükümeti, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin bu durumdan etkilenmeyeceğine inanmaktadır. Hiçbir zaman Leopoldo López’in Venezuela yetkililerine teslim edilmesini veya Büyükelçinin resmi konutundan tahliye edilmesini düşünmediğini belirterek, mümkün olan en kısa sürede bir çözüm bulunmasını arzu etmektedir.

İspanya Hükümeti, tüm taraflarla iletişim kanallarını açık tutmakta olup, Venezuela krizine demokratik ve barışçıl bir çözüm bulunmasına yapıcı bir şekilde katkıda bulunmaya istekli olduğunu ve Uluslararası Temas Grubu'nun çabalarını desteklediğini yinelemektedir.

Anahtar Kelimeler:
IspanyaVenezuela
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.