Öne Çıkanlar azerbaycan diyarbakır Ayyuka Kent eNBE türkiye istanbul çin 17 Mart 2024 Pazar Gündemi CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Sürücüsüz Akıllı Otobüs Hattı Orta Çin'de Deneme Sürüşüne Başladı

Çin'in ilk akıllı sürücüsüz otobüsleri için güzergah, merkez Çin'deki Hunan eyaletinin başkenti Changsha'da, 28 Aralık Cuma günü test  sürüşlerine başladı.


 
Tatbikatın yapıldığı otobüs hattı, kentin Xiangjiang Yeni Bölge'sinde yer alıyor. Gidiş-geliş olan deneme yolu 7,8 km uzunluğunda ve 22 adet durağı var. Bölgenin yönetim komitesinin bildirdiğine göre, deneme operasyonu süresince dört elektrikli akıllı sürücüsüz otobüs kullanılacak.
 
Otobüs, güzergah boyunca trafik ışıklı kavşaklardan geçecek, sağa-sola sapacak, duraklarda duracak. Akıllı otobüslerden biri Cuma sabahı belirlenen güzergâhta yapılan sürücüsüz deneme seferini başarıyla gerçekleştirdi. 
 
 Xiangjiang Yeni Bölge, ulusal çapta bir akıllı otobüs deneme/gösterim hattı oluşturmayı hedefliyor. Burada, akıllı otobüsler için, daha sonra yerli piyasada ortaya çıkarılabilecek olan profesyonel standartların oluşturulmasına destek olunacak.

Anahtar Kelimeler:
çin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.