Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 7 Aralık 2023 Gündem Özeti 6 Ağustos 2022 Gündemi 4 Ağustos 2022 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 4 Milyon TLlik Büyük İkramiye Tam Bilete Çıktı

Suudi Arabistan, Bahreyn'deki Boru Hattı Saldırısından İran’ı Sorumlu Tuttu

Suudi Enerji Bakanlığı, Bahreyn’deki boru hattına düzenlenen saldırıdan sonra tüm petrol tesislerindeki güvenliği artırdığını bildirdi. Suudi Dışişleri Bakanlığı'na göre,  saldırı “İran’ın talimatlarının doğrultusunda” gerçekleştirildi. 

Suudi Arabistan ile İran arasında yaşanan ciddi gerginlikler sürerken Körfez ülkelerinden Bahreyn’deki petrol boruhattına düzenlenen saldırının ardından Suudi Arabistan, tüm petrol tesislerindeki güvenliği artırdığı açıklarken saldırı konusunda İran’ı suçladı.

Suudi Arabistan Enerji ve Sanayı Bakanlığı, Bahreyn’deki petrol boruhattına düzenlenen saldırıyı “korkakça bir eylem” sözleriyle kınarken tüm petrol tesislerindeki güvenliğin artırıldığını bildirdi. Bakanlık, ayrıca Bahreyn’deki boruhattını hedef alan saldırıdan sonra bu ülkeye petrol pompalamayı askıya aldı.

Suudi medyasına göre,  Bahreyn’deki boru hattına yönelik saldırıda ölen veya yaralanan olmadığı bildirildi. Saldırının meydana geldiği bölgeden insanların tahliye edildiği de kaydedildi.

İngilizce yayın yapan Saudi Gazette, saldırıya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini belirttiği haberinde Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’ndan “resmi bir kaynağın Bahreyn’de Buri köyü yakınlarındaki petrol boruhattında yangına neden olan patlamayı sert dille kınadığını” anlattı.

Haberde, “Dışişleri Bakanlığı, Bahreyn hükümetine saldırıya ilişkin açıklamanın ‘Bahreyn’ın son dönemde tanık olduğu terör saldırılarının İran’dan doğrudan verilen talimatlar üzerine gerçekleştiğini’ teyit ettiğini söyledi” denildi.

Bu arada, aynı resmi kaynağın “Suudi Arabistan’ın bölgeyi ve güvenliğini istiskrarsızlaştırmak amacıyla İran tarafından gerçekleştiren sabotaj ve terör eylemlerini kınadığına” dikkat çekildi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.