Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

Trump’tan Rusya Ve İran’a Uyarı: Esad İdlib’e Pervasızca Saldırmamalı

Suriye ordusunun çok yakında operasyon düzenlemesinin beklendiği İdlib konusunda ABD Başkanı Donald Trump’tan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın destekçileri Rusya ve İran’a bir uyarı geldi.

Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad İdlib’e pervasızca saldırmamalıdır. Ruslar ve İranlılar bu muhtemel insanlık trajedisinde yer aldıkları takdirde insani değerler açısından büyük bir hata yapmış olacaklar. Yüz binlerce insan hayatını kaybedebilir. Buna izin vermeyin!” dedi.

Nikki Haley: Tüm Gözler Esad, Rusya ve İran'da

Bu arada, ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Tüm gözler, Esad, Rusya ve İran’ın İdlib’teki eylemlerinde” dedikten sonra “Kimyasal saldırıya hayır” sözlerine yer verdi.

Bu arada Haley, diğer bir mesajında ise ABD’nin Eylül ayında BM Güvenlik Konseyi Başkanlığını üstlenmesi dolayısıyla Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Bugün, BM Güvenlik Konseyi’nin başkanlığımız başlıyor. Çok meşgul ve yoğun bir ay olacak” dedi. Haley, ABD’nin BM ekibinin “dünyada bu önemli ay sırasında liderlik etmeden duyduğu büyük gururu” dile getirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.