Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 400 Milyon Turist Entübe Sayısı ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kuşadası Belediyesi Kara Harp Okulu cumhurbaşkanı erdoğan haberleri

UNICEF Genel Direktörü Lake: Bu Çocuklara  ve Gençlere Yatırım Yapmalıyız

UNICEF Genel Direktörü Anthony  Lake, “Bu çocuklara ve gençlere bugün yatırım yapmalıyız ki bölge için daha aydınlık bir gelecek inşa edilmesinde son derece önemli bir rol oynayan doktorlar, avukatlar, hemşireler ve öğretmenler olabilsinler” dedi.

UNICEF'ten yapılan açıklamada, "Avrupa Birliği’nden gelen yardımlar Suriye’deki çatışmalardan kaçan yüz binlerce çocuğun ve gencin eğitim ve korunma ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çabalara güç katmaktadır" ifadeleri yer aldı.

Açıklamaya göre, bu yıl daha önce gerçekleşen Suriye için Londra Yardım Konferansı’nda Avrupa Birliği Suriye Bölgesel Güven Fonu (Madad Fonu), UNICEF’in Suriye’deki savaştan kaçarak Ürdün, Lübnan ve Türkiye’ye sığınan çocuklara ve gençlere yönelik çalışmalarını desteklemek üzere 90 milyon Euro taahhüt etti. Bu ülkelerde yaşayıp eğitim ve temel hizmetlere erişim için kendileri çaba gösteren çocuklar ve gençler de sağlanacak yardımlardan yararlanacak.

UNICEF Genel Direktörü Anthony Lake durumu söyle değerlendirdi:
“AB fonları evleri, okulları ve yaşamları paramparça olan, kayıp kuşak olma riski altındaki çocuklara ve gençlere bir yasam çizgisi sunmaktadır. Bu çocuklara ve gençlere bugün yatırım yapmalıyız ki bölge için daha aydınlık bir gelecek inşa edilmesinde son derece önemli bir rol oynayan doktorlar, avukatlar, hemşireler ve öğretmenler olabilsinler.” 

Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Komiseri Johannes Hahn Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun bir yan etkinliği olarak Lake ile New York’ta yapacağı toplantı öncesinde şunları söyledi: “Avrupa Birliği Suriye Bölgesel Güven Fonu, Suriye’nin ve bölgenin desteklenmesiyle ilgili olarak Londra’da gerçekleştirilen konferansta yapilan 3 milyar Euro tutarındaki taahhüdün yerine getirilmesinde Avrupa’nın temel araçlarından biri durumundadır. Suriyeli çocuklar için AB Yardim Fonu ile UNICEF arasında kurulan ortaklik krize yanitimizin kilit unsurlarindan biri ve Fonun bugüne dek imzalamış olduğu en kapsamlı sözleşmedir. Bu destekle, Suriyeli çocukların ve gençlerin durumunu hızla ve esneklikle ele alabiliyoruz. AB’nin finansal katkısı, bölgedeki tüm olumsuzluklarla mücadeleyle birlikte ‘kayıp bir kuşak’ oluşmasını önlemeye yardımcı olacaktır.”

90 milyon Euro, Madad Fonu tarafından geçen yıl UNICEF’e sağlanan 12,5 milyon Euro’luk fona ek olarak sağlanmaktadır. Yalnızca Türkiye’de, bu AB fonlarının yaklaşık 50 milyon Euro’su binlerce çocuğa ulaşmakta, eğitim ve çocuk koruma alanlarında yürütülen programları desteklemektedir.
 Bölgesel olarak, bugüne dek 116 binden fazla sayıda çocuk bu kapsamda yürütülen farklı hizmetlerden yararlanırken, 2017 yılı sonuna kadar bu sayının 248 bine çıkartılması hedeflenmektedir. 

AB üyesi 22 Devlet, Türkiye ve AB’nin kendisi bugüne dek Madad Fonu’na 736 milyon Euro tutarında katkı taahhüdünde bulunmuştur ve bu tutarın yıl sonuna kadar 1 milyar Euro’ya ulaşması öngörülmektedir. 2014 yılında oluşturulan Madad Fonu mültecilerin bulunduğu komsu ülkelerde Suriye mülteci krizine yanıtın başlıca aracı durumuna gelmiştir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.