Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

Alman Bankalarının Türkiye'deki Faaliyetleri ‘Daha Sıkı’ Denetlenecek

Alman bankalarının Türkiye’deki faaliyetleri üzerindeki denetimin sıkılaştırıldığı öne sürülüyor. Buna karşın denetim altındaki bankaların herhangi birinin tehlikede olmadığı belirtiliyor.

Ülkenin finansal piyasalara odaklanan en büyük gazetesi olan Börsen Zeitung'a göre, Alman Finans Hizmetleri Denetim Kurulu (BaFin) bazı Alman bankalarının Türkiye'deki faaliyetleri üzerindeki denetimini artırdı.

Söz konusu bankaların Türkiye'deki faaliyetleriyle ilgili Alman makamlarını "daha düzenli olarak", yani haftada birkaç kez bilgilendirmesi istendiğini belirten gazete, sayıları çift hanelere ulaşan bu bankaların küçük ve orta ölçekte olduğunu aktardı.

"Denetim Altındaki Kurumlar Tehlikede Değil"

Bu arada, BaFin denetim altındaki kurumlardan herhangi birinin tehlikede olmadığı görüşünde. Ancak  BaFin'den konuya ilişkin resmi bir açıklamanın gelmediği belirtiliyor.

Börsen Zeytung'un haberini duyuran DW Türkçe ise, Alman bankacılık sektörünün önde gelen beş birliğinin çatı örgütü olan Alman Bankacılık Endüstrisi Komitesi’nin (DK), Alman kurumlarının faaliyetlerinin yönetilebilir olduğunu ve TL'deki değer kaybının Alman bankaları için sorun teşkil etmediğini açıkladığı anımsatılıyor

Bu arada, Alman Bankacılık Endüstrisi Komitesi geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, "Bu faaliyetlerin genellikle kısa vadeli işlerle ilgili olduğunu ve büyük bir bölümünün kredi sigortası altında olduğunu belirtmişti” deniliyor.

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeALman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.