Öne Çıkanlar palandöken gündem chp çin Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri chp haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi

Borç Yapılandırmasında Son Gün 31 Temmuz Salı

7143 sayılı Vergi ve Bazı Diğer Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında vatandaşların kamuya olan borçlarını yeniden yapılandırabilmeleri için başvuru tarihi 31 Temmuz Salı günü sona eriyor. Vatandaşların yapılandırmadan daha rahat faydalanabilmesi için vergi daireleri bugün 17.00’ye kadar çalışacak.

7143 sayılı kanun kapsamında kamuya olan borçların yeniden yapılandırılması için başvurular 31 Temmuz Salı günü sona eriyor. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşların Salı günü mesai bitimine kadar vergi dairelerine müracaat etmeleri gerekiyor. Ayrıca vatandaşlar Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet adresinden İnteraktif Vergi Dairesi’ne ulaşarak yapılandırma başvurusunda da bulunabilecek. Başvuru tarihinin sona ermek üzere olması nedeniyle vergi daireleri bugün saat 17.00’ye kadar hizmet verecek.

Peşin Ödemelerde Yüzde Doksan İndirim

7143 sayılı kanun kapsamında 31 Mart 2018 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçları yapılandırılacak. Borçlar Yurt içi Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) nispetinde güncellenerek tahsil edilecek. Yapılandırma ile Motorlu Taşıtlar Vergisinde ödeme kolaylığı, trafik cezalarında ise önemli indirimler söz konusu olacak. Peşin ödemelerde Yurt İçi ÜFE oranında hesaplanan tutardan yüzde doksan indirim yapılacak. Kanuna göre, vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yüzde ellisi silinecek. Vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında yüzde 80’e varan indirim sağlanacak, işletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi sağlanacak, eczanelere cezasız faizsiz stok düzeltme imkanı getirilecek, matrah ve vergi artırımında vergi incelemesinden muafiyet sağlanacak. İnceleme ve tarhiyat safhasındaki borçlar için yapılandırma öngörülen kanun ile beyan edilmemiş gelirler ve kazançlar cezasız beyan edilebilecek. Yapılandırılan borçlar 18 taksitte 3 yılda ödenecek. Ödemeler Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web adresinden banka ve kredi kartları ile yapılabilecek. Vadesi 31 Aralık 2013 tarihinden önce olan 100 Türk Lirasının altındaki borçlar silinecek.

“Yeni Bir Yapılandırma Yok”

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeniden yapılandırma kanunu hakkında yaptığı açıklamada, “Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak, yeni bir yapılandırma ya da bu kapsamda borç ötelemesi gibi bir değerlendirme orta vadeli projeksiyonlarımızda yer almamaktadır. 7143 sayılı Kanun kapsamında yeniden yapılandırma başvurularının 31 Temmuz 2018'de sona erecek olduğunu bir kez daha hatırlatmak ve mükelleflerimizin bu yapılandırmadan yararlanmaları için son fırsat olduğunu belirtmek isterim” demişti.

31 Temmuz Yoğunluğu

Ayrıca 31 Temmuz Salı, 6736 sayılı yapılandırma kanunun dokuzuncu taksitinin, 7020 sayılı yapılandırma kanunun yedinci taksitinin ve Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ikinci taksitinin son ödeme günü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.