Öne Çıkanlar dokunulmazlıklar kaldırılacak mı 3 temmuz gündem özel 3 Temmuz Gündemi 3 temmuz hava durumu ING Türkiye Kupasını kim kazandı

Ekonomi Bakanlığı’ndan İhracatçılara E-Ticaret Sitelerine Üyelik Desteği

Ekonomi Bakanlığı, yenilenen e-ticaret desteğiyle e-ticaret sitelerine üyelik giderlerini daha fazla destekleyerek, söz konusu destekle hemen hemen tüm ihracatçıların dünyadaki e-ticaret ağına katılmasını hedefliyor.

Ekonomi Bakanlığı, e-ticaretin gelişmesi için ihracatçılara destek veriyor. Bakanlıktan yapılan açıklamada verilen desteğin, işbirliği kuruluşlarının (TİM, TOBB, ATO, ASO, İSO vb.) üyelerini, Bakanlık tarafından ön onay verilen e-ticaret platformlarına toplu üye yapmaları ve bu toplu üyelikten doğan maliyeti ödemeleri halinde yaptıkları ödemenin yüzde 80’ini hibe olarak söz konusu işbirliği kuruluşuna iade edilmesi sistemiyle çalıştığı belirtildi.

İş birliği kuruluşunun bu desteği kullanabilmesi için, bünyesindeki en az 250 firmayı belirlediği e-ticaret platformuna üye yapması gerekiyor. Her bir işbirliği kuruluşu, kendi seçeceği 5 tane e-ticaret platformuyla bu şekilde toplu üyelik yapabilecek ve bu doğrultuda yaptığı harcamanın yüzde 80’nini hibe olarak alabilecek.

-“TÜM İHRACATÇILARIMIZ DÜNYADAKİ E-TİCARET AĞINA KATILACAKTIR”-

Açıklamada şöyle devam edildi:

“Yakın zamanlarda e-ticaret sahasında yaşananlara bakıldığında üretici ve alıcıyı sanal ortamda bir araya getirmeyi iş edinen firmalar arasından işlem gördükleri borsalarda tarihin en büyük halka arzlarını gerçekleştirenlerin çıktığı görülmektedir. Alışveriş festivali ilan ettiği tek günde yaptığı satışla 147 ülkenin yıllık ihracatından daha fazla satış yapan firmalar e-ticaret platformlarıdır. Bu gelişmeler bir paradigma değişimine işaret etmektedir.

Yakın zamana kadar e-ticaret desteği bireysel bazda talep eden firmalara verilmekteydi. Bu noktada desteği işbirliği kuruluşları öncülüğüne bırakarak toplu üyeliklerin desteklemesi kararlaştırılmıştır. Yenilenen e-ticaret desteğiyle, e-ticaret sitelerine üyelik giderleri daha önce sağlanan bireysel destekten daha fazla oranda (yüzde 80 oranında) desteklenecek olup, üyelikler maliyet avantajı sağlaması amacıyla İşbirliği Kuruluşları vasıtasıyla toplu şekilde gerçekleştirilecektir.

İşbirliği kuruluşu en az 250 firması için Bakanlığımızın onayladığı bir e-ticaret sitesine üye olduğunda yaptığı harcamaya yüzde 80 oranında ve her bir şirket için işbirliği kuruluşlarına e-ticaret sitesi başına yıllık en fazla 2.000 ABD Doları tutarında destek verilmektedir. Söz konusu destek ile hemen hemen tüm ihracatçılarımız dünyadaki e-ticaret ağına katılacaktır.

Firmalarımızın e-ticaret sitelerine işbirliği kuruluşlarımız vasıtasıyla üye olmaları ile e-ticaret sitelerinin toplu üyeliklere sağlayabileceği avantajlı fiyat ve üyelik imkânlarına sahip olmaları hedeflenmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.