Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 7 Aralık 2023 Gündem Özeti 6 Ağustos 2022 Gündemi 4 Ağustos 2022

Fitch, Türkiye Finans’ın Notunu Yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, hakim ortağı ‘NCB’nin bankaya olan güçlü desteği’yle Türkiye Finans Katılım Bankası’nın kısa vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi notunu F3’ten F2’ye çıkardı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye Finans Katılım Bankası’nın kısa vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi notunu ‘F3’ten ‘F2’ye çıkardı. Fitch, not yükseltme gerekçesini, “Türkiye Finans Katılım Bankası’nın hakim ortağı olan The National Commercial Bank’ın (NCB) bankaya olan güçlü desteği” olarak açıkladı.

Fitch’in değerlendirmesinin ardından Türkiye Finans Katılım Bankası’nın derecelendirme notları şu şekilde gerçekleşti: Uzun vadeli yabancı para kredi notu – BBB, uzun vadeli yerel para (TL) kredi notu – BBB, uzun vadeli ulusal kredi notu AAA, destek notu – 2, finansal kapasite notu – bb-, kısa vadeli yabancı para kredi notu – F2, kısa vadeli yerel para (TL) kredi notu – F2.

Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdür Vekili Abdüllatif Özkaynak, Fitch’in not artırımını değerlendirerek şunları söyledi: “Uluslararası bir kuruluşun bankamıza olan güveni bizi çok gururlandırdı. Tabii bunun arkasında Suudi Arabistan’ın en büyük kamu bankası olan NCB’nin gücü bulunuyor. Bu büyük destekle Türkiye Finans, her zaman olduğu gibi önümüzdeki dönemde de Katılım Bankacılığına ve Türk ekonomisine değer katmaya devam edecektir. “ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.