Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook Kara Harp Okulu emniyet 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri 30 Mart 2024 Pazar Gündemi 30 Mart 2024 Pazar Gündem Özeti 31 Mart 2024 Pazar Gündemi 30 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti 30 Mart 2024 Gündem Özeti 30 Mart 2024 Cumartesi Gündemi

GIDA-İŞ’ten Asil Çelik İşçilerine Destek

Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası (GIDA-İŞ), Asil Çelik işçilerinin grev haklarının Bakanlar Kurulu kararı ile ertelenmesini protesto ederek, tüm sendikaları Asil Çelik işçilerine desteğe çağırdı.

Bursa Orhangazi’de bulunan Asil Çelik fabrikasında Birleşik Metal-İş sendikasına üye işçiler toplu sözleşmede anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı almış, Bakanlar Kurulu kararıyla milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden dolayı 60 gün süreyle ertelenmişti.  Bunun üzerine, DİSK’e bağlı GIDA-İŞ, yazılı açıklama yaparak “İşçilerin ekmek mücadelesi, gelecekleri için verdikleri onurlu mücadele mi milli güvenliği tehdit etmektedir?” diye sordu.

“Ülkemizin dört bir yanında bombalar patlarken, içeride ve dışarıda savaş politikaları can güvenliğimizi tehdit ederken; işçilerin insanca yaşamak ve insanca çalışmak için fabrikalarda verdikleri mücadele ülkemiz için asla tehdit olamaz” ifadelerini kullanan GIDA-İş, hükümetin milli güvenlikten anladığının sadece sermayenin ve patronların çıkarları olduğunu belirtti. Söz konusu patronların çıkarları olunca, hükümetin daha önce de defalarca yaptığı gibi milli güvenlik maskesinin arkasına sığındığını öne süren GIDA-İŞ, patronlara sınırsız teşvikler verilirken, işsizlik fonundan kaynak aktarılırken, kredisiz faizler ile sermayenin eli rahatlatılırken; işçilerin hak aramak için elinde bulunan tek silahı olan grev hakkının da hükümet tarafından kullandırılmadığını kaydetti.

GIDA-İŞ, açıklamasına şöyle devam etti:

“EMİS’e bağlı fabrikalarda 2 bin 200 işçinin grevi yaklaşırken hükümetin ve Bakanlar Kurulunun aldığı bu karar, Türkiye işçi sınıfına verilmek istenen bir gözdağıdır. OHAL ve Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile emekçilerin hakları daha da geriye götürülürken, ‘Bundan sonra işçi ve emekçiler hak arayamaz’ denmektedir. Bakanlar Kurulunun almış olduğu bu grev erteleme kararını şiddetle protesto ediyoruz ve tüm sendikaları, emek örgütlerini ve emekten yana olan tüm kesimleri Asil Çelik işçileri ile dayanışmaya çağırıyoruz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.