Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 7 Aralık 2023 Gündem Özeti 6 Ağustos 2022 Gündemi 4 Ağustos 2022 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 4 Milyon TLlik Büyük İkramiye Tam Bilete Çıktı

İş Güvenliği Temalı Kısa Film Yarışması Düzenlenecek

Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği temalı kısa film yarışması katılımcılarını bekliyor. 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı kapsamında düzenlenen kısa film yarışmasına katılmak için son tarih 20 Nisan 2016 olacak.

Kısa film yarışması için çağrıda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği Kısa Film Yarışması Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Serhat Ayrım, “İş kazaları, meslek hastalıklarının etkilerini ve alınması gereken önlemleri, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili örnek uygulamaları en iyi şekilde beyaz perdeye aktarmakta iddialı olan herkesi bu yarışmaya katılmaya davet ediyorum” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 8’incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’nın bu yılki ana teması “Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği” olarak belirlendi. Konferans kapsamında aynı temayla düzenlenen kısa film yarışması için başvurular başladı.

İş kazalarını ve alınması gereken önlemleri, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili örnek uygulamaları en iyi şekilde beyaz perdeye aktaracak filmlerin yarışacağı, herkese açık olan ödüllü kısa film yarışmasına katılım için son teslim tarihi 20 Nisan 2016. Yarışmanın jürisinde Prof. Dr. Nezih Orhon, Prof.Dr. Aytekin Can, oyuncu İpek Tuzcuoğlu, Yapımcı Oğuz Peri, Yönetmen Ebru Çakırkaya Sarıcan, Görüntü Yönetmeni Mazlum Demirbağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Daire Başkanı Ergün Can yer alıyor.

Konferans öncesi sonuçların belli olacağı kısa film yarışmasıyla ilgili çağrıda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği Kısa Film Yarışması Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Serhat Ayrım “İş sağlığını, iş kazalarını, meslek hastalıklarını, etkilerini ve alınması gereken önlemler ile bu konudaki iyi uygulamaları beyaz perdeye aktarma konusunda iddialı herkesi bu yarışmaya katılmaya davet ediyorum. İş sağlığı ve güvenliğini sağlamak, iş kazalarını en aza indirmek tüm ülkelerin, her sektörün dolayısıyla hepimizin ortak hedefi. Kısa filmler de halkın sesi olması, kültür oluşturulması açısından da büyük önem taşıyor” diye konuştu.

-“İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ORTAK HEDEF”-

Ulusal ve uluslararası düzeyde yaklaşık 5 bin kişinin katılması beklenen, 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı 8-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Konferans’da iş sağlığı ve güvenliği alanında sektörel yaklaşımlardan meslek hastalıklarına, iş kazalarının nedenlerinden yasal düzenlemelere kadar 36 farklı konu detaylı şekilde masaya yatırılacak.

İş sağlığı ve güvenliği alanında güçlü işbirlikleri ve paylaşımlar için zemin oluşturması hedeflenen, 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’na, alanında lider isimler konuşmacı olarak katılırken, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sorunların tartışılacağı, iyi uygulama örneklerinin anlatılacağı ana oturumlar ve teknik oturumlar yer alacak.

-KONFERANS VE FUAR BİRARADA OLACAK-

Konferans kapsamında ayrıca önceki yıllarda yoğun ilgiyle karşılanan eğitim kursları ve iş sağlığı ve güvenliği alanında iyi uygulamaların yerinde görüleceği teknik turlar da düzenlenecek. Konferans ile eş zamanlı olarak düzenlenecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı ise katılımcılara ve ziyaretçilerine iş sağlığı ve güvenliği alanında yeniliklerle tanışma fırsatı sunacak.

Konferansla ilgili detaylı bilgiye http://www.tioshconference.gov.tr/ web adresinden ulaşılabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.