Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

Mayıs Ayında Sanayi Ciro Endeksi Yüzde 0,9 Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, sanayi ciro endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,9 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26,1 arttı.

TÜİK, 2017 yılı Mayıs ayına ilişkin sanayi ciro endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, sanayi ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,9 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2017 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 12,7 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,5 azaldı.

Sanayi Ciro Endeksi Bir Önceki Yılın Aynı Ayına Göre Yüzde 26,1 Arttı

Takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2017 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi  yüzde 18,1 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 26,3 arttı. Sanayi ciro endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26,1 arttı.
Ana Sanayi Gruplarında En Fazla Azalış Enerjide

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ana sanayi grupları (MIGs) incelendiğinde, 2017 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre en fazla azalış yüzde 8,7 ile enerjide gerçekleşti.

En Fazla Azalış Diğer Ulaşım Araçlarının İmalatında Gerçekleşti

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış imalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2017 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre en fazla azalış yüzde 58,7 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleşti. Bu azalışı yüzde 9,5 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı ve yüzde 7,4 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı takip etti.

En Yüksek Artış Deri ve İlgili Ürünlerin İmalatında  

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış imalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2017 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 14,5 ile deri ve ilgili ürünlerin imalatında gerçekleşti. Bu artışı yüzde 11,8 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı ve yüzde 9,5 ile tütün ürünleri imalatı takip etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.