Öne Çıkanlar gündem palandöken Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri chp haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka

TZOB’dan sağduyu çağrısı: Birliğimize zarar verici girişimlerden kaçınalım

ANKARA(ANKA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, sağduyu çağrısında bulunarak, “Gün birlik olma günüdür. Birlik, beraberliğimize, ülke bütünlüğümüze zarar verici her türlü girişimlerden özenle kaçınmalıyız” dedi.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, yaptığı açıklamada, son dönemde güvenlik kuvvetlerimize yönelik saldırıların, çok sayıda şehit ve yaralı vermemize neden olduğunu, ülkenin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini, bu süreçte vatandaşlara önemli görevler düştüğünü ifade etti. Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın büyük karışıklıklar yaşadığını, Libya’dan Suriye, Irak’a, Ukrayna’dan Yemen’e hemen her ülkede iç çatışmaların, iç savaşların görüldüğünü vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

“Bu ortamda, ülkemizin bütün kurum ve kuruluşlarına, siyasi partilerimize, basınımıza, vatandaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Hukuk düzeni içinde hareket etmek, birbirimize zarar vermemek, kamu güvenliği ve düzenini sekteye uğratmamak en başta gelen görevimizdir. Gün birlik olma günüdür. Birlik, beraberliğimize, ülke bütünlüğümüze zarar verici her türlü girişimden özenle kaçınmalıyız. Bin yıllık kardeşliği kesinlikle korunmalıyız. Hepimiz aynı gemideyiz. Ülkemiz zayıflarsa bunun bedelini hepimiz öderiz. İçinde bulunduğumuz coğrafyada yaşanan istikrarsızlıkların, iç karışıklıkların nelere mal olduğunu hep beraber görüyoruz.”

-“HEMEN HER ÜLKENİN GIPTAYLA BAKTIĞI BİR COĞRAFYADAYIZ”-

Türkiye’nin, hemen her ülkenin gıptayla baktığı bir coğrafyada, üç kıtanın tam ortasında, müstesna bir konumda bulunduğuna dikkat çeken Bayraktar şöyle devam etti:

“Tarihin ilk zamanlarından bu yana ülkemiz coğrafyası, hemen her ülkenin ilgisine mazhar olmuş, her ülkenin zapt etmek istediği bir toprak olarak baki kalmıştır. Bugün de bu talepler değişmemiştir. Ülkemiz üzerinde çeşitli oyunlar oynanmaya devam etmektedir. Oyunlara gelmeyelim. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozalım. Bu oyunları gücün bozacağını bilelim. Güçlü olmaya, güçlü kalmaya devam edelim.

İnsanlık tarihinin en başından beri bu toprakların, ayrılıkla değil birlikle onlarca medeniyete ev sahipliği yaptığını, dünya kültürünün vazgeçilmez unsuru olduğunu unutmayalım. Birliğimizi koruyarak terör örgütünün ve bazı dış güçlerin hedeflerine ulaşmasına engel olalım. İnsanlarımıza zarar verecek, kaos yaratacak sokak eylemlerinden kaçınalım. Kardeşliğimizi bozacak, birlik ve beraberliğimize zarar verecek davranışlara ve provokasyonlara izin vermeyelim. Başta basın olmak üzere, kurumlarımızı, kuruluşlarımızı, siyasi partilerimizi, işyerlerimizi hedef almayalım.

Bu vesileyle, bir kez daha askerlerimize, polislerimize, güvenlik görevlilerimize yapılan saldırıları şiddetle lanetlerken, şehitlerimize Cenâb-ı Hakk’tan rahmet, başta yakınları olmak üzere, Silahlı Kuvvetler ve Emniyet camialarımıza ve bütün Türk halkına başsağlığı, yaralı asker ve polislerimize acil şifalar diliyorum.” (ANKA)

(AR/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.