Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

Akçansa, Türkiye Çimento Tarihinin En Yüksek İhracatını Gerçekleştirdi

Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşu, Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2019 yılı itibarıyla Türkiye çimento tarihinin en yüksek ihracatını gerçekleştirdi.

Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, yaptığı açıklamada Akçansa’nın tüm küresel ve yerel zorluklara karşı 2019 yılında başarılı bir performans kaydettiğini söyledi. Zenar, “İhracat bizim önemli bir gücümüz. Lojistik avantajımız ve etkin liman yönetimimizle ihracat gelirimizi 2019’un ilk dokuz aylık döneminde önceki yıla göre yüzde 131 oranında artırdık. 2019 itibarıyla Türkiye çimento tarihinin en yüksek ihracatını gerçekleştirdik” dedi.

Limancılıkta rekor yılı

Zenar, başarılı performanslarında son yıllarda önemli gelişme gösteren Limancılık faaliyetlerinin önemli katkısı olduğunu vurgulayarak, “Liman kapasite kullanım oranımızda yüzde 46 artış sağladık. Akçansa Port Ambarlı Limanından ilk kez bir yıl içinde yaklaşık 1 milyon ton klinker ihracat operasyonu gerçekleştirdik. Dolayısıyla artık limancılıkta iddialı olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliyoruz” diye konuştu.

Akçansa’nın Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ardından 1915 Çanakkale Köprüsü’nde de stratejik çözüm ortağı olarak yer aldığını kaydeden Umut Zenar, “Dünya literatürüne geçen projelerde imzamızın olmasından gurur duyuyoruz” dedi.


Akçansa’dan Türkiye’de bir ilk!

Dijitalleşmeyi iş süreçlerine entegre ettiklerini ve dijitalleşme ile insan odaklı teknoloji gelişimini sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Akçansa Genel Müdürü Zenar, uluslararası insan yönetim ve gelişim standardı olan Investors In People’da (IIP) Altın Standart’a layık görülmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Akçansa, Altın Standart ile IIP 6. Nesil’de Türkiye’de, bu başarıyı gösteren ilk şirket oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.