Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Burgan Bank 2017 İlk Çeyrekte  20.8 Milyon TL Kar Elde Etti

Burgan Bank, 2017 yılının ilk çeyreğinde vergi öncesi kârını 28,8 milyon TL, net kârını ise önceki senenin aynı dönemine göre üç katın üzerinde artışla 20,8 milyon TL olarak açıkladı.

Burgan Bank 2017 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.

Sağlam mali yapısı ve güçlü sermayedarının desteği ile Türkiye ekonomisine katkısını artırmak için var gücüyle çalışan Burgan Bank; 2017 yılının ilk çeyreğinde vergi öncesi kârını 28,8 milyon TL, net kârını ise önceki senenin aynı dönemine göre üç katın üzerinde artışla 20,8 milyon TL olarak açıkladı. Burgan Bank’ın geçen yılın aynı dönemine göre konsolide mali tablolarında aktif büyüklüğü %30 artışla 15,9 milyar TL’ye, nakdi kredileri %30 artışla 12,5 milyar TL’ye, toplam müşteri mevduatı %33 artış ile 8,9 milyar TL’ye yükseldi.
2017 yılının ilk çeyreğinde Burgan Bank’ın özkaynakları 1,1 milyar TL’ye, katkı sermaye dâhil özkaynakları ise 2,2 milyar TL’ye ulaştı. Sermaye yeterlilik oranı; konsolide bazda %15,28 solo bazda ise %17,11 olarak gerçekleşti.

Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, 2017 yılı ilk çeyrek finansal sonuçları ile ilgili; “Burgan Bank olarak yakaladığımız kârlılık ivmemizi, yılın ilk çeyreğinde de sürdürdük. Kredi riski yönetimine gösterdiğimiz özen ve güçlü teminat yapımız sayesinde, 2017 yılında takipteki kredilerin nakdi kredilere oranısektör ortalamasının altında kalarak yüzde 2,2 olarak gerçekleşti. Burgan Bank olarak yılın ilk çeyreğini aldığımız stratejik kararlar doğrultusunda vegüçlü hissedarımızın Türkiye’ye olan güveni ile 28,8 Milyon vergi öncesi kârı ile tamamladık.”

2017 Bireysel ve Dijital Bankacılık alanında güçleneceğimiz bir yıl olacak
Burgan Bank’ın yenilikçi yapısına vurgu yapan Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü:“Burgan Bank olarak, başarılı sonuçlarımızla Türk ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz.Kurumsal ve ticari bankacılık alanlarında güçlü bir bankayız. 2017’de de üst segmentmüşterilerimize odaklanmaya devam edeceğiz. Müşterilerimize kişiye özel bankacılık deneyimi yaşatmayı hedeflediğimiz yeni konsept şubelerimizi artırarak, Etiler’den sonra Nişantaşı, Çiftehavuzlar, Suadiye ve Kalamış’taki şubelerimizde de Burgan Bank’ın butik bankacılık anlayışını sunmaya başladık.
Bu alanlardaki istikrarımızı sürdürürken, 2017 yılında dijital bankacılık alanında da önemli adımlar atmayı hedefliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve Bankamız içerisinde kurduğumuz Dijital Bankacılık grubumuzla müşterilerimize, kullanıcı dostu, modern ve güvenilir ürün ve hizmetler sunmaya devam edeceğiz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.