Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE akbank Entübe Sayısı

Halkbank’ın Net Kârı 2 Milyar 558 Milyon TL Olarak Açıklandı

2016 yılsonunda özkaynakları yüzde 9,7 düzeyinde yükselen Halkbank’ın net kârı 2 milyar 558 milyon TL olarak açıklandı. Bankanın 2015 yılı sonuna göre toplam aktifleri yüzde 23,3 artışla 233 milyar 441 milyon TL'ye ulaşırken, toplam kredileri aynı dönemde yüzde 23,8 artışla 206 milyar 115 milyon TL oldu.

Toplam mevduatı 150 milyar 263 milyon TL’ye ulaşan Halkbank, KOBİ kredilerinin de dâhil olduğu toplam ticari kredilerinde 2015 yılsonuna göre yüzde 26,8 artış sağladı. Ticari kredilerini 126 milyar 495 milyon TL’ye yükselten Halkbank, 2016 yılında da ekonomik istikrarın başrol oyuncularından biri oldu.

Halkbank sürdürülebilir büyüme anlayışıyla kârlı ve verimli bir yılı daha geride bıraktı. 2016 yılı hedefleriyle uyumlu sonuçlar elde ettiklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, geçtiğimiz yılın ikinci yarısında yaşanan her türlü engeli aşarak Türkiye ekonomisine değer katmaya devam ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Reel sektörün desteklenmesi, istihdamın arttırılması ve ekonomik reformların devam etmesi için 2016 yılında da halkın gücü olduklarını ifade eden Taşkesenlioğlu şunları belirtti, "Yurt içinde 15 Temmuz gibi sarsıcı bir girişime ve yurtdışındaki volatiliteye rağmen gösterdiğimiz başarılı performansla, 2016 yılını hem aktif ve kredilerde hem de mevduatta çift haneli büyümeyle geride bırakıyoruz. Kredi kullandırma ve piyasayı hareketlendirme yönünde sorumluluk almamız gereken bir yıldı. Her üç KOBİ’den birinin Halkbank desteğinden yararlandığı bu yıl da sorumluluklarımızı başarıyla yerine getirmiş olmaktan memnunuz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.