Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka eNBE azerbaycan istanbul çin türkiye CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Rino virüs Shu Jueting

Türkiye Finans’tan 150 Milyon Lira Değerinde Kira Sertifikası Halka Arzı

Türkiye Finans Katılım Bankası, 17 - 18 Eylül tarihlerinde talep toplaması yapılan 150 milyon lira değerindeki, 88 gün vadeli kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi. Sene başından bu yana 6,9 milyar lira değerinde kira sertifikası ihraç eden Türkiye Finans, finansman araçlarını çeşitlendirmeye ve yatırımcıların faizsiz bankacılık taleplerini karşılamaya devam ediyor.

Türkiye Finans’ın iştiraki TF Varlık Kiralama A.Ş.’nin, 150 milyon lira tutarlı kira sertifikası ihracı, 20 Eylül 2019 tarihinde, 88 gün vadeli olarak yurt içi piyasaya sunuldu.

Halka arz yöntemiyle ihracı gerçekleştirilen kira sertifikasının satışının tamamlandığına ilişkin özel durum açıklaması, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlandı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Şirketimizin, talep toplamasını 17- 18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdiği, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.’nin fon kullanıcısı olarak yer aldığı, 150.000.000 TL nominal değerdeki, 88 gün vadeli kira sertifikasına ilişkin satış işlemleri tamamlanmış olup müşteri hesaplarına virmanlar gerçekleşmiştir. Kamunun bilgisine arz olunur.”


Türkiye Finans Hazine Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun, “Her ay gerçekleştirdiğimiz kira sertifikası halka arz işlemleri ile reel sektöre ve ekonomiye değer katmaya devam ediyoruz. Sene başından bu yana 6,9 milyar lira değerinde kira sertifikası ihraç ederek tasarruf sahiplerinin fonlarını değerlendirmelerine destek olduk. Alternatif finans sistemlerinin konuşulduğu yeni ekonomide bir faizsiz bankacılık enstrümanı olarak sukukun yaygın bir yatırım aracı olması için elimizden gelen her katkıyı göstereceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.