Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi akbank

Yapı Kredi’ye En Yüksek Katılımlı Sendikasyon Kredisi

Yapı Kredi, 19 ülkeden 48 bankanın katılımıyla 1 milyar 350 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı. Söz konusu işlem bu yıl içinde Türk bankacılık sektörünün sağladığı sendikasyon kredileri arasında en yüksek katılımlı işlem oldu.
 
Dış ticaretin finansmanında kullanılacak sendikasyon kredisi, 306 milyon dolar ve 956.5 milyon euro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden temin edildi. İki ayrı dilimde sağlanan sendikasyon kredisinin vadesi sırasıyla 367 günve 2 yıl oldu. Kredinin maliyeti ise 367 gün içinlibor+ yüzde 1,45 ve euribor + yüzde 1,35, 2 yıl için libor + yüzde 2,20 ve euribor+ yüzde 2,10olarak gerçekleşti. Yapı Kredi böylece,Mayıs 2016’da sağladığı krediyi başarı ileyenileyerek, uluslararası piyasalarda Yapı Kredi’ye ve ülkemiz ekonomisine duyulan güveni bir kez daha teyit etmiş oldu.
 
Sendikasyon kredisi ile uluslararası piyasalarda fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesinde istikrarlı ve başarılı performanslarını sürdürdüklerini belirten Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın şu değerlendirmede bulundu: “Zorlu faaliyet ortamına rağmen yılın en yüksek katılımlı bu sendikasyon kredisi bir anlamda Türkiye ekonomisine ve Yapı Kredi’ye duyulan güvenin önemli bir göstergesi. Yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirdiğimiz 5 yıl vadeli 600 milyon dolar tutarında eurobond ihracının ardından imzaladığımız bu başarılı anlaşma ile sağladığımız kaynağı, dış ticaretin finansmanında kullanacağız. Müşteri odaklı bankacılık anlayışımız doğrultusunda yılın geri kalanında da sendikasyon ve diğer finansal enstrümanları kullanarak ihracatı ve ülke ekonomimizi desteklemeyedevam edeceğiz.”
 
Sağlanan sendikasyon kredisinin koordinatörlüğünü Standard Chartered Bank ve Industrial and Commercial Bank of China Limited, düzenleyiciliğini Standard Chartered Bank, aracılığını ise Mizuho Bank Ltd. üstlendi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.