“Microbladıng ve İpek Kirpikler” İle Kalıcı Güzellik

Yaz aylarında makyaj yapmayı tercih etmeyen kadınlar kalıcı çözümlere başvuruyor. Bunların başında dolgun kirpikler için ipek kirpikler ve gür kaşlar için microblading yöntemi geliyor. Son dönemde oldukça popüler hale gelen bu kalıcı makyaj yöntemleri ile  sadece bir ruj sürerek  bakımlı görünmek mümkün.
 
Özel Arte Cerrahi Hastanesi Kozmetoloji Uzmanı Şule Şahsuvar, yeni trendin kalıcı makyaj olduğunu, özellikle yaz aylarında kadınların makyaj yapmadan denizde, havuzda, günün her saatinde bakımlı görünmek istediğini  bu nedenle kalıcı makyaj tekniklerini tercih ettiğini söyleledi.

“Medikal Onkoloji de de Kullanılıyor”

Şahsuvar, “Kalıcı makyaj yöntemleri bakımlı kadınların yanısıra medikal onkolojide de sıklıkla kullanılıyor” şeklinde  konuştu.İpek kirpiğin gözün yapısına göre özel bir yapıştırıcıyla uygulandığını belirten Şahsuvar, “Bu uygulama istenilen uzunlukta, yoğunlukta hatta modelde yapılabiliyor. Böylece kirpik sayısı neredeyse iki katına çıkıyor, bu eklemeler uzun ve kıvrık olduğu için bakışları etkileyici bir hale getiriyor. Yaklaşık bir buçuk saat süren uygulamanın ardından ayda bir kez bakım öneriliyor”  açıklamasında bulundu.
 
“Bu Uygulamayla Gerçek Kaşı Ayıt Etmek Zor”

Şahsuvar, kaşlarının seyrelmesinden şikayet eden, kaş şeklini belirginleştirmek, kalınlaştırmak veya kaş şeklini değiştirmek isteyenler tarafından Microblading uygulamasının da oldukça rağbet gördüğünü ifade ederek, uygulananının nasıl yapıldığına ilişkin şunları dedi:
 
“Öncelikle kişinin yüzüne uygun bir form oluşturuluyor sonrasında saç ve ten rengine uygun bir boya seçiliyor. Bu yöntemde, kaşa tüy şeklinde vuruşlar yapılarak kaş kılına benzeyen efektler oluşturuluyor. Microblading kaş uygulaması ile elde edilen kaşları gerçek kaştan ayırt etmek oldukça zor. Seyrek kaşlarda Microbladingin yeterli kalmadığı durumlarda gölgeleme tekniği de eklenerek uygulanıyor. Genellikle iki seans yeterli oluyor. İlk seansın ardından dört hafta sonra rötüş yapılarak işlem sonlanndırılıyor. Kullanılan boyalar demiroxid ve ağır metaryeller içermediği için kuru ciltlerde bir yıl yağlı ciltlerdeise 6 ile 8 ayda absorbe oluyor.”


 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.