Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook İdlib Pandemi Kuşadası Belediyesi Akşener kemal kılıçdaroğlu

Yüz Kremlerini Doğru Hareketlerle Sürüyor Musunuz?

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur kremler hakkında bilgi vererek, “Kremleri doğru hareketlerle sürün. Bu konuda bir cilt bakım uzmanından yardım alabilirsiniz. Lenf bezlerinin dizilişine ve yer çekimine göre şekillendirilmiş parmak hareketleri, krem içeriğinden maksimum faydalanmanızı sağlar” açıklamasında bulundu.

Örümcek Ağı kremi, maskesi ve serumu ile Doctor B Aktif Kozmetikleri serisini geliştiren Op. Dr. Bülent Cihantimur, krem sürmenin önemine ve nasıl sürülmesi gerektiğine dikkat çekti. Cihantimur konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı.

“Cildin nemsiz kalması, dış etkenlere karşı kalkansız kalmasıdır. Mutlaka sabahakşam cilt temizlenmeli ve kaliteli bir ürünle dayanıklığı artırılmalıdır. Ayrıca krem sürmeyi öğrenin. Kremleri doğru hareketlerle sürün. Bu konuda bir cilt bakım uzmanından yardım alabilirsiniz. Lenf bezlerinin dizilişine ve yer çekimine göre şekillendirilmiş parmak hareketleri, krem içeriğinden maksimum faydalanmanızı sağlar.”

Krem Ambalajlarını Temiz Tutun

Kremlerin doğru saklama koşullarında muhafaza edilmesi gerekliliğini vurgulayan Cihantimur “Yıllarca dolabın bir köşesinde kalmış ürünler hem bakteri üretir, hem de içeriğindeki aktif maddeler, etkinliğini kaybeder. Bu sebeple aldığınız ürünü temiz ellerinizle açın ve temiz cildinize tatbik edin” dedi.
Cihantimur, cilt için ayda bir, uzmanın, bilinçli bir şekilde lenf bezlerini dikkate alarak yapacağı cilt bakımının aynı şekilde cildi canlandıracağını belirtti.

Hamam ve Kese Faydalı

En çabuk yaşlanan alanların, burun ve dudak bölgesi  olduğunu ve yaz kış bu bölgelere koruyucu sürülmesinin gerekli olduğunu belirten Cihantimur “Geleneksel hamam kültürümüz içinde yer alan kese uygulaması ve maske cilt sağlığı için oldukça faydalıdır. Lütfen genç bir kızınız varsa, ona bakım yapmayı öğretin” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.