Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

3. Dağlarca Şiir Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Türk edebiyatının usta kalemlerinden Fazıl Hüsnü Dağlarca ölümünün 9. yıl dönümünde Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle anılıyor. Bu yıl 3. düzenlenecek Dağlarca Şiir Ödülleri, Çiğdem Sezer ve Turgay Fişekçi’ye verilecek.

Beşiktaş Belediyesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ‘Türkçem Benim Ses Bayrağım’ diyerek yüzü aşkın kitabıyla Türkçeyi bütün kitaplarına işleyen usta Şair Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın, bugün, Akatlar Kültür Merkezi’nde yapılacak olan ödül töreniyle bir kez daha anılacağı belirtildi. Açıklamada, PEN Yazarlar Derneği ve Türkiye Yazarlar Sendikası’nın desteği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenecek şiir töreninde seçici kurulun oy çokluğuyla ödülü Çiğdem Sezer ve Turgay Fişekçi’ye paylaştırılması kararı alındığı kaydedildi.

DAĞLARCA ANISINA RESİM SERGİSİ

Açıklamada, usta şairini ölümünün 9. yılı olması nedeniyle anma törenin diğer yıllara nazaran, bu yıl farklı etkinliklerle yapılacağı belirtildi. Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın resim sanatına olan ilgisi nedeniyle 22 ressam bir araya gelerek, Dağlarca anısına Akatlar Kültür Merkezi’nde resim sergisi açacak. Sergi, bugünden itibaren 25 Ekim’e kadar açık olacak. Yine şairin ölümünün 9. yılı olması sebebiyle Beşiktaş Belediyesi öncülüğünde ‘Uluslararası Dağlarca Sempozyumu’ düzenlenecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.