Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn Audi çukurova belediye başkanı soner çetin Aubameyang atv ankara

Altın Ayı’nın Tarihi Belli Oldu

Berlin Film Festivali’nin programı belli oldu. 9-19 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek festivalde 400 filmin gösterimi olacak ve Türkiye’den sadece bir film gösterilecek.

67’inci Berlin Film Festivali’nin programı Salı günü Berlin'de düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Festival Direktörü Dieter Kosslick basın toplantısında, bu yıl programın “cesaret ve güven temalarının yanı sıra mizah” içeren filmlerden oluştuğunu söyledi.

9-19 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde yaklaşık 7 bin 500 film arasından seçilen 399 film gösterilecek. Festivalin açılışı senarist ve prodüktör olarak tanınan Etienne Comar’ın ilk yönetmenlik denemesi olan "Django” ile yapılacacak.

18 Film Altın Ayı İçin Yarışıyor

Django’nun yanı sıra festivalde toplam 18 film Altın Ayı için yarışacak. Türk kökenli yönetmen Thomas Arslan’ın “Helle Nächte” (Aydınlık Geceler) Altın Ayı için yarışan filmler arasında yer alıyor.

Gerçeğe Çağrı (Total Recall), Temel İçgüdü (Basic Instict) ve RoboCop gibi filmlerle adını duyaran Hollandalı yönetmen ve senarist Paul Verhoeven, Jüri Başkanlığı’nı üstleniyor. Altın Ayı’yı kazanacak filmi belirleyecek diğer isimleri ise, ABD’li oyuncu Maggie Gyllenhaal, İzlandalı sanatçı Olafur Eliasson, Tunuslu yapımcı Dora Bouchoucha, Meksikalı yönetmen Diego Luna,  Alman aktris Julia Jentsch ile Çinli yönetmen Wang Quan’an oluşturuyor.

Festivalin dünya sinemasında keşfedilen yeni isimlerin yer aldığı Panaroma bölümünde 43 ülkeden 51 film gösterilecek. Bu filmlerin 36’sının dünya prömiyeri festival sırasında yapılacak.

Ceylan Özgün Özçelik'in ilk yönetmenlik denemesi olan “Kaygı” dünya prömiyerini yapacakların arasında yer alıyor. “Kaygı” Türkiye’den festival boyunca gösterilecek tek film olacak.

 11 gün boyunca sürecek festivale çok sayıda ünlü ismin de gelmesi bekleniyor. Bu isimler arasında Ethan Hawke, Penelope Cruz, Geoffrey Rush, Hugh Jackman, Richard Gere, Sienna Miller ve Catherine Deneveu bulunuyor.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.