Antalya Film Festivali Uluslararası Yarışma Jürileri Belli Oldu

53. Uluslararası Antalya Film Festivali Uluslararası Yarışma jürisi Hugh Hudson başkanlığında Andie MacDowell, Rutger Hauer, Najwa Najjar, Nursel Köse, Wash Westmoreland ve Mirsad Purivatra’dan oluşacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 53. Uluslararası Antalya Film Festivali, Uluslararası Uzun Metrajlı Film yarışma filmleri, usta isimlere emanet. Sinema sektörünün dünya çapında saygın profesyonelleri, 16-23 Ekim tarihleri arasında festivalin Uluslararası Jürisi’nde bir araya gelecek.

Jüriye “İngiliz sinemasının Orson Welles”i olarak anılan, “Ateş Arabaları” filmiyle tanınan yönetmen Oscar sahibi Hugh Hudson başkanlık edecek. Jüride görev alacak diğer isminler ise şöyle: Amerikan bağımsız sinemasının önde gelen isimlerinden Wash Westmoreland, Andie Macdowell, 52. UAFF’de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Altın Portakal kazanan Nursel Köse, Uluslararası Saraybosna Film Festivali’nin kurucusu ve direktörü, Bir Zamanlar Anadolu’da dahil birçok ödüllü filmin ortak yapımcısı Mirsad Purivatra.

Uluslararası Uzun Metraj Jürisi, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Müzik, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu kategorilerindeki Altın Portakal ödüllerini belirleyecek. En İyi Film’e 50 bin Euro tutarında para ödülü de verilecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.