Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk AİLE

Bilkent'te Bahar Rüyaları
Bahar Rüyaları başlığını taşıyan Konser Bilkent Konser Salonunda 25 Mart’ta gerçekleştirilecek.

Cem Babacan (piyano), Mevlan Mecid (keman), Murat Cangal (viyola), Ece Akyol (viyola), Serdar Rasul (viyolonsel) ve Burak Noyan’dan (kontrbas) oluşan topluluk konserde Mendelssohn’un Op.110, Re majör Piyanolu Altılısını seslendirecek.



İsviçre basınında İngiliz şef Howard Griffiths’in “Genç yaşına karşın, enstrümanında ustalık düzeyine erişmiş ve şaşırtıcı yorum gücüne sahip bir müzisyen” şeklinde ifade ettiği, ayrıca, Fazıl Say’ın “Olağanüstü bir yorumcu, virtüöz ve şiirsel” olarak nitelendirdiği Cem Babacan, Moskova Tchaikovsky Konservatuvarından en yüksek derece ile mezun oldu.
Mevlan Mecid, Bilkent’teki eğitiminin ardından İngiltere’de Chetham’s School of Music’ten mezun oldu. ABD’de Yale School of Music’te lisansüstü eğitimini sürdüren Mevlan Mecid’in birçok uluslararası ödülü bulunuyor.
Grubun diğer üyeleri Murat Cangal Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası; Ece Akyol, Serdar Rasul ve Burak Noyan Bilkent Senfoni Orkestrası sanatçıları.
Konzertmeister Irina Nikotina önderliğindeki Bilkent Senfoni Orkestrası Yaylı Çalgılar Topluluğu konserde Tchaikovsky’nin Op.48, Do majör Serenad’ını seslendirecek.

25 Mart Cumartesi günü Bilkent Konser Salonunda saat 20.00’de başlayacak konserin biletlerine https://bilet.bilkent.edu.tr adresinden ulaşılabilir. Konserden bir saat önce Tunus Caddesi ve Milli Kütüphane’den hareket eden ücretsiz servis izleyicileri Bilkent Konser Salonu’na ulaştıracaktır.
Cem Babacan Kimdir?
2007 yılında birincilik ödülü aldığı Yves Nat Uluslararası Piyano Yarışması (Fransa) sonrası Uluslararası Serignan Piyano Festivalinde Avrupa’daki ilk resitalini verdi. 2008 yılında ise aldığı davet üzerine New York Steinway Hall’de düzenlenen konserde yer aldı. Aynı yıl Yamaha Burs Ödülünü de kazanan Babacan, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bünyesindeki eğitimini bölüm ve fakülte birinciliği ile tamamladıktan sonra kabul edildiği Moskova Tchaikovsky Konservatuvarındaki piyano eğitimini Alexander Mndoyants ve asistanı Ekaterina Mechetina ile sürdürdü. Burada aldığı 4 yıllık eğitim süresince ve sonrasında girmiş olduğu bütün yarışmalarda birincilik ödülünün sahibi oldu. Bunlar sırasıyla; 2. Ulusal Kamuran Gündemir Piyano Yarışması (2011), 1. Ulusal Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Yarışması (2012) ve Gümüşlük A.A. Saygun Piyano Yarışması (2013) olarak gösterilebilir.
2012 baharında İsviçre-Zürih’teki Tonhalle’de verdiği resital yankı uyandırdı, dinleyicilerin ve İsviçre basınının övgüsünü kazandı. Bu resitalden sonra Brandenburgisches Staatsorchester’a solist olarak davet edildi ve konserler verdi. Aynı yılın Haziran ayında Moskova Tchaikovsky Konservatuvarından en yüksek derece olan “kırmızı diploma” ile mezun oldu. Babacan ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Senfoni, Bilkent Senfoni, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Devlet Senfoni, Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası ve Mersin Opera Orkestrası gibi orkestralar eşliğinde solist olarak çaldı. Sanatçı halen yurtiçi ve dışındaki konserlerine, projelerine devam etmektedir.

Mevlan Mecid Kimdir?
1999 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulunda Rasim Bağırov’un keman sınıfına kabul edildi. 2000 yılında  Muhammedjan Turdiyev'in öğrencisi oldu. Şubat 2004’te Trakya Üniversitesinin düzenlediği VII. Uluslararası Genç Müzisyenler Solistlik Yarışmasına katıldı ve Trakya Üniversitesi Oda Orkestrası ile konser vermeye hak kazandı. Gazi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve  Anadolu Üniversitesinde konserler verdi. 2004’te Mersin’de düzenlenen I. Ulusal Gülden Turalı Keman Yarışmasında ikinci oldu. 2007’de  Romanya’da düzenlenen 12. Uluslararası “Remember Enescu” Keman Yarışmasında dördüncülük ve En İyi Enescu Noktürn Yorumu ödüllerini kazandı; eski Romanya Kralı Peleş’in Sarayında bir konser verdi. 2008’de Bakü’de Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası ile Bruch’un Keman Konçertosunu yorumladı. Aynı yıl Brüksel’de “Musica Mundi” Uluslararası Genç Müzisyenler Oda Müziği Kursu ve Festivaline katıldı; Yair Kless, Tallich Quartet ve Jan Wandervegen ile çalışma fırsatı buldu; Brüksel’de birçok konser verdi.
2008’de İngiltere’de Chetham’s School of Music’te Jan Repko’nun keman sınıfına burslu olarak kabul edildi. İngiltere'nin pek çok kentinde resitaller ve oda müziği konserleri verdi. 2010-11 yıllarında  Fransa-Courchevel’de düzenlenen MusicAlp kursuna katıldı.
Eğitimi boyunca Vesselin Paraskevov, Detlef Hahn, Mintcho Mintchev, Maxim Fedotov ve Patricia Kopatchinskaja gibi ünlü kemancıların ustalık sınıflarına katıldı. Royal Akademi profesörü Lidiya Mardkovich ile bir yıl çalıştı. 2012'de İsviçre'de gerçekleştirilen Astona International ustalık sınıflarına tam burslu olarak katıldı. 2012 yılında Chetham's School of Music'den mezun oldu, aynı yıl Londra Guildhall School of Music and Drama'da Prof. Detlef Hahn'ın öğrencisi oldu. 2013’de Almanya’daki Koningin Sophie Charlotte Uluslararası Keman Yarışmasında “Forderpreis” ödülünü kazandı. Aynı yıl kuarteti ile katıldığı York Oda Müziği Festivalinde finalist oldu. 2016’da Prof. Jacqueline Ross’un keman sınıfından mezun oldu. Aynı yıl Yale School of Music’te Prof. Hyo Kang’ın sınıfına tam burslu olarak kabul edildi. 2016 yılında Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik Bursunu kazandı.
 
Murat Cangal Kimdir?
1981 yılında Ankara Devlet Konservatuvarına kabul edildi. 1988 yılında Almanya-Weikersheim'da düzenlenen gençlik orkestrasına katıldı. 1989-91 yıllarında Akdeniz Gençlik Orkestrasına seçildi, Avrupa turnelerine katıldı. 1991 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası sanatçısı oldu. 1992 yılında Almanya'da Prof. Madeline Prager ile solo viyola ve oda müziği çalışmaları yaptı. 1995 yılında Schleswig- Holstein Festival Orkestrasına seçildi; Herbert Blomstedt, Dimitri Kitayenko ve Krzystof Penderecki ile çalışıp Avrupa turnelerine katıldı. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1992-2004 yıllarında Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrasında solo viyolacı olarak görev yaptı. 2004 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası kadrosuna geçti. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası eşliğinde solo konserler verdi. Halen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyesi, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisidir.
 
Ece Akyol Kimdir?
1991-98 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Çiğdem Altaş Epikmen'in öğrencisi olarak keman ve viyola eğitimi aldı. Veniamin Warshavsky ile keman çalıştı. Lier Belçika'da Wim Meuris'ten özel dersler aldı. 1998 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesine tam burslu olarak kabul edildi ve Cavid Cafer’in viyola öğrencisi oldu. 2001 yılında İtalya'da Napoli ve Ascoli Piceno’da Prof. Yuri Gandelsman'ın ustalık sınıflarına katıldı, konserler verdi. 2002 yılında Kanada’da Victoria Conservatory of Music'te Prof. Burkhard Godhoff ile çalıştı. Bu süre içerisinde Greater Victoria Music Festival kapsamında solo konser verdi, oda müziği ve orkestra konserlerinde yer aldı.
Prof. Michael Kugel, Prof. Tatiana Masurenko, Prof. Felix Schwartz, Prof. Hariolf Schlichtig ve Jerzy Kosmala’nın ustalık sınıflarına katıldı. 2004 yılında lisans eğitimini yüksek şeref derecesi ile bitirdi, aynı üniversitede yüksek lisans eğitimine tam burslu olarak devam etti. Eğitimi süresince Bilkent Senfoni Orkestrasının tüm konserlerinde yer aldı, resitaller ve oda müziği konserleri verdi. 2006’da yüksek lisans, 2010’da sanatta yeterlik eğitimini tamamladı. Mezuniyetinin ardından Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde öğretim görevlisi ve Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi olarak çalışmaya başladı. 2012’de Bilkent Senfoni Orkestrası ile Schleswig Holstein Müzik Festivaline katıldı, Bilkent Ensemble ile festivalin Çağdaş Türk Bestecileri etkinliğinde Hamburg’da konser verdi. 2013’ten bu yana Viyola Sanat Dalı Koordinatörlüğünü de yürütmektedir.

Serdar Rasul Kimdir?
Özbekistan’da doğdu. 1982’de Moskova Tchaikovsky Devlet Konservatuvarından mezun oldu. 1987-90 yıllarında Moskova Gnesin Müzik Akademisinin Opera Stüdyosu Senfoni Orkestrasında ve Jukovski’de Sergei Skripka yönetimindeki senfoni orkestrasında çalıştı. 1990-93 yıllarında Taşkent’te Özbekistan Yıldızları oda orkestrasında çalıştı. 1993’ten bu yana Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi ve Bilkent Üniversitesi öğretim görevlisidir. Türkiye, İtalya, Belçika, İsviçre, Rusya, Hong Kong, Tayland ve Japonya’da turneler gerçekleştirdi. Çeşitli resital ve oda müziği konserleri vermektedir.

Burak Noyan Kimdir?
Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde Hüseyin Menekşe ile kontrbas çalıştı. Polonya-Bydgozcy, Fransa-Brive, Kazakistan-Alma Ata’da festivallere katıldı. Mezuniyetinin ardından Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde Adnan Mumayeze’nin kontrbas sınıfına kabul edildi. Daha sonra Dritan Gani’nin öğrencisi oldu. İspanya-Murcia’da düzenlenen uluslararası müzik festivalinde görev aldı. Fransa’da düzenlenen Akdeniz Gençlik Senfoni Orkestrasına iki yıl katıldı. Viyana Filarmoni Orkestrasının himayesinde kurulan International Institute Attergau’ya üç yıl üst üste davet edildi. Salzburg Müzik Festivalinde görev aldı. Donald Runnicles, Christoph Eschenbach, Ricardo Muti, Rudolf Buchbinder gibi sanatçılarla çalışma fırsatı buldu. Kontrbas çalışmalarına Viyana Filarmoni Orkestrası üyesi Prof. Milan Sagat ile devam etti. Bilkent Üniversitesinde lisans ve yüksek lisans eğitimlerini “Yüksek Şeref” derecesi ile tamamladı.
Bir süre Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrasında çalıştıktan sonra Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi oldu. BSO ile Schleswig Holstein Müzik Festivaline katıldı. Almanya, Japonya, Fransa, Avusturya, Yunanistan, Romanya, İspanya, İtalya, Azerbaycan ve Polonya’daki konserlerde görev aldı. Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası ile Koussevitzky’nin Kontrbas Konçertosunu seslendirdi. Çeşitli topluluklarla Özkan Manav, Hasan Uçarsu, Yiğit Aydın, Tolga Yayalar, Kamran İnce, Turgut Pogün, Tolga Özdemir, Nejat Başeğmezler, Mahir Cetiz gibi çağdaş bestecilerin eserlerini seslendirdi.
Sanatta yeterlik eğitimini 2013’te Bilkent Üniversitesinde tamamladı. Gazi Üniversitesi Müzik Eğitim Fakültesi ve Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde öğretim  görevlerinde bulundu. 2010-14 konser sezonlarında Bilkent Senfoni Orkestrası Sanat Yönetmenliği Yardımcılığı ve Orkestra Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Halen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisi, Bilkent Senfoni Orkestrası üyesidir.

Irina Nikotina kimdir?
Taşkent’te doğdu. Taşkent Devlet Konservatuvarı Keman Bölümünü bitirdi. Moskova Tchaikovsky Konservatuvarında Prof. Igor Bezrodny ile çalışarak 1986’da doktorasını tamamladı. Taşkent Devlet Senfoni Orkestrasında konzertmeister olarak çalıştı, bu orkestra ile solist olarak çok sayıda konser verdi. 3. Özbekistan Keman Yarışmasında birincilik ödülü kazanan Nikotina, Rusya’nın pek çok şehrinde ve yurt dışında ABD, Hong Kong, Tayland, Ukrayna, Belarusya, Estonya, Litvanya, Norveç’te festivallere katıldı.
1993’ten beri Türkiye’de yaşayan sanatçı, solistlik kariyerini Türkiye ve Avrupa’da çeşitli resitaller, orkestra eşliğinde konserler, radyo ve televizyon yayınlarıyla sürdürmektedir. Sanatçı, halen Bilkent Senfoni Orkestrası konzertmeister yardımcısı, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisidir.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.