‘Büyüleyici Kemancı’ Antalya’da Sahne Aldı

17. Antalya Uluslararası Piyano Festivali kapsamında “Büyüleyici Kemancı” Julian Rachlin, dün akşam EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi’nde müzikseverlerle buluştu.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kültür-sanat etkinliklerinden biri olan Antalya Uluslararası Piyano Festival, dünyaca ünlü yıldızları ağırlamaya devam ediyor.
Dün akşam EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi’nde müzikseverlerle buluşan, müzik otoriteleri tarafından dünyadaki en iyi ilk on şeften biri olarak gösterilen, keman virtüözü Julian Rachlin'in merakla beklenen konserine Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi.
 
 
1704 yapımı Stradivarius marka, dünyada nadir bulunan ve tahmini değeri 16 milyon dolar olan, kendisinin ve tellerinin ayrı sponsorları bulunan özel kemanıyla sahneye çıkan Rachlin, dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.
 
Öte yandan uzun yıllar UNICEF’in gönüllü elçiliğini yapmış biri olarak çocuklar konusunda hassas olduğunu belirten ünlü keman virtüözü, sözlerine şöyle devam etti:
“Öğrendiğim andan itibaren çok etkilendiğimi belirterek, Türkiye'nin de yakından yüzleştiği bu zorlu zamanlarda, milyonlarca mülteciye kucak açmasını ve destek olmasını çok dokunaklı ve muhteşem bulduğumu söylemeliyim.
Bu gece burada muazzam bir iş ortaya çıkardığımız Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’na ve tüm birinci sınıf müzisyenlere de çok teşekkür ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.