Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook İdlib Pandemi Kuşadası Belediyesi Akşener kemal kılıçdaroğlu

Contemporary İstanbul’ a Yoğun İlgi…

14. Contemporary Istanbul sanat fuarı, 11 Eylül’de yapılan ön izlemenin ardından 12 Eylül sabahı kapılarını açtı. Galericileri, koleksiyonerleri, sanatçıları ve basın mensuplarını bir araya getirdi.

Bölgenin önde gelen sanat fuarı Contemporary Istanbul, İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde 23 ülkeden, 74 galeri, 520 sanatçı ve 1400’ün üzerinde sanatçının katılımı ile 4 gün boyunca devam edecek. Bu yıl kadrosuna Fransız sanat araştırmacısı ve küratör Anissa Touati’yi katarak yoluna devam eden bölgenin öncü sanat fuarı Contemporary Istanbul Akbank ana sponsorluğunda açıldı. Ön izleme günü, basın toplantısı ve Galeri Destek Programı plaket seremonisi ile başladı. 12 Eylül Perşembe günü ise CIF Dialogues kapsamında 5 farklı panel gerçekleşti.

11 Eylül tarihindeki ön izleme günü de dahil 2 günde 24 bin sanatseveri bir araya getirdi. Fuar 15 Eylül Pazar akşamına kadar ziyarete açık olacak.

CI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli: “İstanbul’u yine çağdaş sanatın en güzel örnekleri ile buluşturduk” dedi:

CI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, ön izleme gününde açıklamalarda bulundu. Güreli: “Beklenen sanat dolu günler başladı. 14. kez kapılarımızı açtık, öncelikle çok mutluyuz ve fuara, sanata olan ilgiyi gördükçe de bu mutluluğumuz ve sanatın ülkemizdeki gelişimi adına heyecan duyuyoruz. Ali Güreli, Eylül ayında İstanbul’daki sanat dolu takvime dikkat çekti: “Her yıl üzerine koyarak ilerliyoruz. Bu katılım ve ilgi bizi çok memnun ediyor. Türkiye’de çağdaş sanatın gelişmesi en büyük önceliğimiz. Öte yandan İstanbul’un bir sanat başkenti haline geleceğine inancımız tam. Eylül’de Contemporary Istanbul’un yanı sıra dolu bir sanat takvimi var. Bu takvim Türkiye’ye sanatsal manada büyük katkılarda bulunacaktır. Bu gelişmeler bizi çok heyecanlandırıyor. Daha şimdiden seneye yapacak olduğumuz fuarı düşünmeye başlasak da bugün burada 14. edisyonu açmış olmanın büyük sevincini ve keyfini yaşıyoruz” şeklinde konuştu.


Fuardan notlar…

Fuarın ön izleme gününde, Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay fuar gezdikten sonra: “2020 yılı itibari ile yurt dışı fuar katılımları destekleri gerçekleşecek, böylece daha fazla galerimiz yurtdışında fuarlara katılabilecek” diye açıklamada bulundu.

Fuarın 2. Günü 12 Eylül’de Contemporary Istanbul’u İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gezdi. Fuar alanında sergileri ziyaret edip, sanatçılarla bir 

araya gelen İmamoğlu, akabinde Contemporary Istanbul tarafından fuarı gezmek için İstanbul’a bulunan uluslararası basınla öğlen yemeğinde bir araya geldi. 

Akbank Ana Sponsor

13 yıldır Contemporary Istanbul’a destek veren Akbank, bu yılki 14. Edisyonun da ana sponsoru.  Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer bu yıl ki fuara dair açıklamalarda bulundu: “Akbank, çağdaş sanatın ülkemizdeki gelişimine büyük katkı sağlayan Contemporary İstanbul’u 14 yıldır aralıksız destekliyor. Topluma değer katan ve fayda sağlayan her alanda gelişimi, değişimi ve yeniliği önceliklendiren Akbank, kültür ve sanat alanında da yıllardır pek çok önemli proje sürdürüyor. Akbank sürdürdüğü kültür ve sanat projelerinde yerel ve evrensel mirasın korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasını ve binlerce sanatsevere ulaşmasını hedefliyor. Türkiye’de 

çağdaş sanatı geniş kitlelerle tanıştıran ve kültür sanat gündeminin üst sıralarına taşıyan Contemporary İstanbul, Akbank’ın ana sponsorluğunda, global düzeyde bir çağdaş sanat  etkinliğine dönüştü. Akbank, dünya çağdaş sanat çevrelerinde yakından izlenen Contemporary İstanbul’u desteklemeye devam edecek.”

Bu yıl fuara 23 yeni galeri katılıyor.

Bu sene Contemporary Istanbul’da ilk kez Viyanalı galerilerin bir araya getirildiği “Art From Vienna” seçkisi yer alacak. Bununla beraber fuara ilk kez katılacak yerli ve yabancı galerin isimleri ise şöyle: Barro, Arjantin; Berman Contemporary, Günet Afrika; Creve Coeur, Fransa; Double V, Fransa; E.A. Shared Space, Gürcistan; Ferda Art Platform, Türkiye; Foco Gallery, Portekiz; Gallerie Krizinger, Avusturya; Gallerie Kandlhofer, Avusturya; Tore Suessbier, Almanya; Galeri Diani, Türkiye;  Georg Kargl Fine Arts, Avusturya; Gowan Contemporary, İsviçre; High Art, Fransa; JD Malat Gallery, İngiltere; LC Queisser, Gürcistan; Lovaas Projects, Almanya; Mobius Galery, Romanya; Pigment Gallery, İspanya; South Way Studio, Fransa; THK Gallery, Güney Afrika; Zawyeh Gallery. Filistin. 


Fuar 4 gün boyunca gezilebilecek…

4 gün boyunca hafta arası ve hafta sonu farklı saat aralıklarında açık olacak fuarda giriş saatleri şöyle:

13 Eylül: Sabah 12.00 – Akşam 20.00
14 Eylül: Sabah 11.00 – Akşam 20.00
15 Eylül: Sabah 11.00- Akşam 19.00

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.