Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Devlet Tiyatroları ‘İstiklal Şairi’ni Anıyor

Devlet Tiyatroları, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde ücretsiz sahneleyeceği oyunla anacak.

İstiklal Harbi’nin milli bir ruh içerisinde kazanılmasını sağlayan ve İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anlatan ‘Mehmet Akif’, 12 Mart Salı günü 1. TBMM Binası’nda saat 14:00’te ücretsiz olarak izlenebilecek.

Geçtiğimiz yıl Ankara Devlet Tiyatrosu aracılığıyla Küçük Tiyatroda ilk gösterimini yapan ve izleyenleri duygulandıran yönetmenliğini Cahit Çağıran’ın yaptığı ‘Mehmet Akif’, şair Mehmet Akif Ersoy’un Kurtuluş Savaşı yıllarında vatan sevgisi şiirleriyle Anadolu’daki mücadelesini anlatıyor.

Oyunun yönetmeni Çağıran, İstiklal Marşı’nın çok önemli ve vazgeçilmez olduğunu belirterek, ‘Var olmakla yok olmak arasında bıçak sırtı bir zamanda yazılan ve kabul edilen bu şiir, geçmiş, gelecek ve şimdiki zamanı içinde barındıran ezeli ve ebedi bir sonsuzluk zemininde yükselir’ dedi.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 98’inci yıldönümünde oyunu sahnelemenin heyecanını dile getiren Çağıran, “İstiklal Marşı resmi ve milli bir marş olmanın ötesinde bir anlama sahip tarihi bir mutabakat belgesidir. Bu yüzden her zaman yeni, taze ve güzeldir. Bu yüzden bugün de coşkuyla, heyecanla ve gururla okunmaktadır. Devlet Tiyatrosu olarak İstiklal Marşı’nın kabulünün 98’inci yıldönümünde milletin neden bir İstiklal Marşı’na ihtiyaç duyduğu gerçeğini bir kez daha irdelemesi adına bu oyunu sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz.” dedi. 

Kostüm tasarımını Dilek Kaplan’ın, ışık tasarımını Çetin Atay’ın, dans düzenini Burçak Işımer’in ve müziklerini Nedim Yıldız’ın yaptığı oyunda; Mehmet Akif Ersoy’u Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Alpay Ulusoy canlandırıyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.