Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba Audi Çin Başkanı Werner Eichhorn Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn Audi çukurova belediye başkanı soner çetin

Nazım Hikmet 115'inci Yaş Gününde Sarıyer'de Anıldı

Çağdaş Türk Edebiyatı'nın dünyaya kazandırdığı en önemli isimlerinden Nazım Hikmet 115'inci yaş gününde Sarıyer'de anıldı. Usta şair için ilk tören saat 13:00'da Türkiye'den ayrıldığı son kara parçası olan Tarabya'da denize karanfiller bırakılarak başladı.



Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz, sanatseverler, ve Sarıyerli vatandaşlar yaşadığı baskılardan sonra 1951 yılının Haziran ayında memleketten ayrıldığı Tarabya rıhtımında Nazım Hikmet için bir araya geldiler.     


66 yıl sonra Nazım Hikmet’i yolcu ettiğimiz İstanbul Boğazı’na açılan Sevgi ve Barış teknesi hep bir ağızdan dile getirilen Nazım Hikmet şiirleri ve besteleriyle yolculuğa çıkanlara anılarla dolu bir gezinti sundu.
Her yıl Nazım Hikmet Vakfı ile ortaklaşa düzenlediğimiz Nazım Hikmet'in doğum günü etkinliklerinde bizlerle olan usta sanatçı ve Nazım Hikmet Vakfı Başkan Yrd. Tarık Akan'ı rahmetle ve sevgiyle anıyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.