Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener akbank Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

Şehir Tiyatroları İle Şehir Tiyatroya Doyacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2017-2018 sezonunda yeni repertuarı ile seyircilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Geçen sezonda oyunları 460 binin üzerinde tiyatrosever izlerken, yeni sezonda 19'u yerli toplam 29 oyun sahnelenecek. 

4 Ekim 2017 tarihinde perdelerini açacak olan Şehir Tiyatroları, 2017-2018 sezonuna ait repertuarını Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi fuayesinde düzenlediği basın toplantısında açıkladı.
Basın toplantısı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Tolga Yeter, Müdür Yardımcısı Bilgi Çoban, Sahne Yöneticisi Kubilay Penbeklioğlu, Dramaturg Zuhal Ergen, Baş dekoratör Ayhan Doğan’ın, yanı sıra Şehir Tiyatroları sanatçıları Zihni Göktay, Nilgün Kasapbaşoğlu, Binnur Şerbetçioğlu, Tarık Şerbetçioğlu, Hikmet Körmükçü, Erkan Sever, Alev Oraloğlu, Funda Postacı, Rıdvan Çelebi, Selma Kutlu, Nergis Çorakçı, İskender Bağcılar, Metin Çoban, Erkan Sever, Ersin Umulu ve Esin Umulu ile beraber birçok Şehir Tiyatroları oyuncusunun katılımıyla  yapıldı.
BİN 361 SEANS
Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşmacılar Şehir Tiyatroları’nın 2017-2018 sezonuna ait repertuarı, yeni oyunlar, sezonda gerçekleştirilecek projeler, yenilenen internet sitesi, mobil uygulama hakkında bilgi verdiler. 
Açılış ve sunuş konuşmasını yapan Sahne Yöneticisi Kubilay Penbeklioğlu başarılı bir sezon geçirdiklerini, başarılı oyunların yeni sezonda da seyirciyle buluşacağını; sezon boyunca toplam 50 oyunun, bin 361 seans sahnelendiğini ve yüzde 92 doluluk oranıyla yaklaşık 460 bin seyirciye ulaşıldığını söyledi. 
TARIK BUĞRA SEZONU
Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, bu sezona Tarık Buğra’nın 100. Doğum yılı olması sebebiyle Tarık Buğra adını verdiklerini ve yazarın Küçük Ağa ve Akümülatörlü Radyo oyunlarını sahneleyeceklerini söyledi. Yeni sezonda 19’u yerli, 10’u yabancı olmak üzere 29 yeni oyunu seyirciyle buluşturacaklarını belirtti.
"104.YILA GİRDİK"
Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu  da konuşmasında “Ben de güzel bir yıl olacağına inanıyorum, 104. yıla girdik, nice 104 yıllara diyelim” sözleriyle başladığı konuşmasını “Ekibimizle son derece güzel bir yıl geçirdik, umuyorum ve diliyorum ki bu çalışmalar devam edecektir. Yeni yeni birimler oluştu: dans ve performans birimi, Türk Tiyatrosu birimi. Bunun yanında reji ve yazarlık gibi atölyelerimizle birlikte Darülbedayi geleneklerimize dönerek, iç dinamiklerimize dönerek eğitim sürecimizi başlattık” dedi. 
Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen; konuşmasında “Geleceğe sağlam adımlarla yürümenin yolu geleneğini bilmekten geçiyor. Geleneksel sağlam edebi metinlerimizi güncele taşımayı önemsiyoruz. Oyunlarımızın bazıları mana olarak birbiri ile bağlantılıdır. On İki Öfkeli Adam ile Reis Bey’i bağladık. Yorgun Savaşçı’yı anlamak istiyorsanız Küçük Ağa’yı anlamak zorundasınız. Makedonya Gamzesi ve yakında devreye girecek olan İblis oyunu coğrafyamızın iki ucundan Anadolu’yla bütünleşen oyunlar olarak bizim için önemlidir” dedi. Ayrıca konuşmasında oyun yazma yarışmasını çok yakında detaylarıyla paylaşacaklarını, bu yıl yarışmanın gerçekleşeceğini söyledi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.