Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

TUGFO 4 Eylül’de Zorlu PSM’de Sahne Alacak

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), 4 Eylül’de Zorlu PSM’de seyircilerle buluşacak.


Sabancı Vakfı’nın kurulmasına öncülük ettiği ve ana destekçisi olduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), 4 Eylül’de Zorlu PSM’de müzikseverlerle buluşacak. Orkestranın 20 günlük kamp döneminin ardından çıkacağı turnenin ilk konserinde orkestrayı Şef Cem Mansur yönetecek.

İlk Yarı Leonard Bernstein’a Ayrılacak

Konserin ilk yarısı aynı zamanda Cem Mansur’un da hocası olan dünyaca ünlü ABD’li orkestra şefi, besteci ve piyanist Leonard Bernstein’a ayrılacak. TUGFO, Bernstein’ı doğumunun 100. yılında ‘Divertimento’ ve ‘Serenade’ adlı eserleri ile anacak. Repertuarda ayrıca Prokofiev’in ‘5’inci Senfoni’ eseri de yer alacak.

Konserin Solistliğini Rus Kemancı Alena Baeva Üstlenecek

Sabancı Vakfı’nın desteğiyle bu yıl da genç müzisyenler müzik dünyasının önde gelen isimleriyle aynı sahneyi paylaşacak. Konserin solistliğini genç yaşta elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Rus kemancı Alena Baeva üstlenecek. Dünyanın en iyi orkestraları ve aralarında Valery Gergiev, Paavo Järvi ve Vladimir Jurowski’nin de bulunduğu orkestra şefleri ile birlikte çalışan sanatçı, ‘Serenade’ adlı eserde genç sanatçılarla birlikte sahnede olacak.

Turne Kapsamında 10 Konser Verilecek

Faaliyetlerini Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı çatısı altında sürdüren genç müzisyenler, orkestranın 12. yılında bir konser maratonuyla seslerini dünyaya duyuracak. İstanbul’da yapılacak konserin ardından Çekya, Slovakya, Avusturya, Macaristan ve Polonya programları ile birlikte toplam 10 konserde sahne alınacak. Varşova konserinin solistliğini 20. yüzyılın en büyük piyanisti Stephen Kovacevich, Viyana konseri ise Avusturya Radyosu yayınıyla tüm müzikseverlere ulaşacak.

Konser bileti ve detaylı bilgilere www.genclikfilarmoni.org adresinden ulaşılabiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.